Východná Morava má iskru... aj pre kongresovú turistiku

19 November 2014

Dovolenková destinácia i región mimoriadne vhodný pre MICE aktivity - firemné akcie, kongresy, podujatia. (na snímke hotel Horal vo Veľkých Karloviciach - Resort Valachy)

Región je známy svojou pohostinnosťou, jedinečnou gastronómiou, silnou väzbou miestnych ľudí k prírode a úctou k ľudovým zvykom a tradíciám, z ktorých niektoré majú celosvetovú známosť. Jednou z najcennejších devíz je dostupnosť pre návštevníkov zo Slovenska, Poľska, Rakúska i Maďarska. 

Kongresová turistika na vzostupe

Nielen dovolenková destinácia, ale aj zaujímavá lokalita pre akcie a aktivity z oblasti nazývanej "meeting industry". To je Východná Morava, ktorá disponuje širokou ponukou kvalitných hotelov a kongresových sál, a to najmä v kúpeľnom meste Luhačovice či v krajskom meste Zlín. Možno tu organizovať kongresy až pre 500 osôb. V rekreačných zónach regiónu, najmä v Beskydoch, ale aj v Bielych Karpatoch sú k dispozícii kvalitné wellness hotely s priaznivými podmienkami pre firemné akcie a MICE aktivity (Meetings/Incentives/Conferences/Events- Exhibitions).

V Společenskom dome v Luhačoviciach sa v roku 2009 uskutočnilo Zasadnutie ministrov EU
V Společenskom dome v Luhačoviciach sa v roku 2009 uskutočnilo Zasadnutie ministrov EU

 

Tradície, UNESCO, prírodné krásy a pamiatky

Pri tvorbe incentívnych programov pre firmy a organizácie možno čerpať z ľudových tradícií, kultúry, prírodných krás či pamiatok, a ponúknuť sa dajú aj  adrenalínové zážitky. Pamiatky UNESCO, symfonický koncert, lety balónom, relaxácie v kúpeľoch či plavba po historickej vodnej ceste - Baťovom kanáli - to je len zlomok z obrovskej rozmanitej ponuky, ktorou Východná Morava disponuje.


Poradenstvo pre MICE akcie poskytuje East Moravia Convention Bureau (www.eastmoravia.com),regionálna kancelária pre kongresovú turistiku. Tá je súčasťou siete regionálnych kancelárií, tie metodicky riadi, finančne popdporuje a zastrešuje Czech Convention Bureau, oddelenie Českej centrály cestovného ruchu - CzechTourism.

Firemné klientela nájde na Východnej Morave skvelé podmienky

Už dávno neplatí, že kvalitný kongres sa dá usporiadať len v Prahe. Rozvoj infraštruktúry, podporený aj dotáciami z európskych zdrojov, vytvára rad zaujímavých príležitostí na organizovanie firemných akcií, ktoré by sme mohli označiť ako akcie "meeting industry".

Takto sa organizátorom otvárajú doteraz netušené možnosti v umiestnení konferencie, či kongresu alebo napríklad team buildingových aktivít do regiónov, ktoré sú na poli MICE zdanlivými nováčikov. Jednou z "nových" zaujímavých lokalít je turistický región Východná Morava, ktorej Centrála cestovného ruchu v Zlíne prevádzkuje kanceláriu pre kongresovú turistiku East Moravia Convention Bureau.

Riaditeľky, PhDr. Dany Daňové, sme sa opýtali, aké ambície má Východná Morava v MICE?

"Sme si vedomí toho, že z hľadiska turistickej atraktivity a výberu infraštruktúry nemôžeme konkurovať Prahe ani Brnu. Na druhej strane máme jednoznačne lepšie a zdravšie ovzdušie, veď tretinu nášho územia pokrývajú chránené územia. V krajskom meste Zlíne a v kúpeľnom meste Luhačovice, ktoré sú veľmi obľúbeným miestom pre konanie kongresov, je čistota a upravenosť mesta zákonom. A polohu v blízkosti slovenských hraníc vnímame ako jednoznačnú výhodu. Náš región je ľahko dostupný zo Slovenska, z Poľska, Maďarska či Rakúska. "

Ako je Východná Morava na firemnú klientelu pripravená?

"Je potrebné povedať, že skúsenosti s organizovaním konferencií a kongresov sú tu už desiatky rokov. Súvisia s podnikateľskými aktivitami a firmami, ktoré dosahujú výborné výsledky aj v medzinárodnom meradle. Týka sa to napríklad gumárenského a plastového priemyslu, očného lekárstva, reprodukčnej medicíny či životného prostredia. Nakoniec - po úspešnom priebehu zasadnutia ministrov práce a sociálnych vecí, ktoré sa v roku 2009 uskutočnilo v Luhačoviciach, sme si overili, že máme nielen ambície, ale aj schopnosti."

Je niečo, čím je Východná Morava špecifická?

"Sme región pracovitých ľudí s veľkou rozmanitosťou a bohatosťou kultúry, folklóru, gastronómie, architektúry a hlavne čistej prírody. V našom kraji sa pestuje víno, ale tiež lyžuje, sú tu historické pamiatky či moderné funkcionalistickej stavby. Nájdete tu podmienky na prácu i relaxáciu - kúpele s unikátnymi prameňmi, moderné športoviská, rad adrenalínových zážitkov, ale aj pokojné či mystické miesta na odpočinok. Východná Morava vás nesklame, naša regionálna kancelária pre kongresovú turistiku (EMCB) je pripravená podať pomocnú ruku."

Informácie a kontakt: www.eastmoravia.com, www.vychodni-morava.cz,

e-mail: kongresy@vychodni-morava.cz ,

tel.. +420 577 043 903

Kongresová sála hotelu Eroplán v Rožnove pod Radhoštěm
Kongresová sála hotelu Eroplán v Rožnove pod Radhoštěm
Hotel Pohoda v Luhačoviciach
Hotel Pohoda v Luhačoviciach

Súvisiace aktivity

Kam na dovolenkuKam za kultúrou a kultúrnym dedičtvomKam za oddychomKam ísť načerpať silyKam za dobrým tipomKam na víkendKam za dobrým vínomKam za zaujímavosťami a poznanímKam za dobrou kuchyňouKam na turistikuKam a kde sa ubytovaťKam za športom  v zimeKam za športom v leteKam za zdravím, wellnessom
Používate zastaralý internetový prehliadač, preto sa niektoré prvky stránky nemusia zobrazovať správne. Pre zlepšenie zobrazovania stránok a zvýšenie bezpečnosti na internete Vám odporúčame používať niektorý z moderných prehliadačov.