Deväť nádherných jazier v Korutánsku

04 June 2013

Leto, slnko, kúpanie, slniečko, priezračné jazerá... Všetko, čo je potrebné, aby sa letné prázdniny v oblasti Villach vydarili.

V oblasti sa nachádza deväť krásnych jazier. Najväčšie z nich je Ossiacher See, po ňom nasledujú Faaker See, Afritzer See, Silbersee, St. Magdalener See, Aichwaldsee, Vassacher See, St. Leonharder See a Wernberger See. Všetky majú jedno spoločné: ich voda je pitná a v lete dosahuje teplotu až 28 stupňov. Všetky sú preto ideálne pre vodné športy. A to aj pre tie najbláznivejšie a najextravagantnejšie. Ale aj meditatívne založení nadšenci rybolovu si prídu na svoje. Jazerá majú okolo seba úchvatnú krajinu a nad ňou dominujú impozantné horské masívy - Dobratsch, Dreiländereck, Gerlitzen Alpe a Verditz. Vytvárajú monumentálnu ochrannú hradbu. 

Silná dvojka

Jazero Ossiacher See je známe nielen ako raj vodných radovánok. Medzinárodné vavríny získalo aj ako miesto organizovania hudobného festivalu „Korutánske leto“ (Carinthischer Sommer), ktorý patrí spolu so Salzburským a Bregenzským festivalom k trojlístku najväčších  medzinárodných letných hudobných podujatí v Rakúsku. Festival vznikol v roku 1969 a od roku 1974 sa v barokovom kláštornom kostolíku v Ossiachu uvádzajú svetovo známe oratóriá. Faakerské jazero sa rozprestiera  v najjužnejšom cípe oblasti. V jeho strede sa nachádza pôvabný ostrovček s komfortným hotelom. Ani jedno z korutánskych jazier nemá takú nádhernú azúrovo modrú  farbu .

Rodiny s deťmi vitajte!

Rodiny majú v regióne celkom výnimočné postavenie. Stačí sa pozrieť na ubytovacie zariadenia. Tie sú buď členmi renomovaného združenia „Detských hotelov“ alebo patria do tematickej skupiny „Rodinných špecialistov“. Tak či onak, všetky sú perfektne vybavené a zariadené pre potreby rodín. Kto má rád priamy kontakt s prírodou, ten si môže zvoliť ubytovanie s plátnovou strechou nad hlavou v niektorom  z 30 kempingov, z ktorých mnohé sú priamo pri brehu niektorého zo spomínaných jazier. Všetci hostitelia bez výnimky – či už bývate v kempingu, v hoteli alebo v  prázdninovom byte – majú mimoriadnu snahu zabezpečiť príjemné dni, pohodu a pokoj.

Povestná korutánska mentalita

Cítiť tu aj povestnú korutánsku mentalitu, ktorá sa prejavuje v istej neprekonateľnej ľahkosti a južanskej nenútenosti. Niet divu, veď z tohto regiónu je len na skok do Talianska či Slovinska, do krajín, kde vládne mediteránna atmosféra. Jednodenný výlet do susedného Friaulska alebo dokonca do Ľubľany či Benátok sa určite zmestí do vášho prázdninového harmonogramu. Bohatá je aj ponuka na výlety a rôzne aktivity.: môžete sa previezť na výletnej lodi po hladine jazera Ossiacher See alebo na rieke Dráve . Kto rád spoznáva kraj na bicykli, ten môže šliapať do pedálov z Villachu, najväčšieho mesta v oblasti, smerom k jazeru Faaker See. Na spiatočnej ceste znovu na loď a hurá domov po krásnej modrej Dráve.

www.region-villach.at

Súvisiace aktivity

Kam za dobrým tipomKam na víkendKam za športom  v zimeKam na dovolenkuKam za dobrou kuchyňouKam za kultúrou a kultúrnym dedičtvomKam za zaujímavosťami a poznanímKam na turistikuKam za oddychomKam ísť načerpať silyKam za športom v lete
Používate zastaralý internetový prehliadač, preto sa niektoré prvky stránky nemusia zobrazovať správne. Pre zlepšenie zobrazovania stránok a zvýšenie bezpečnosti na internete Vám odporúčame používať niektorý z moderných prehliadačov.