8 tipov ako aktívne stráviť leto v regióne Villach

03 July 2015

Pohyb na čerstvom vzduchu, okolo krásna príroda, hory, jazerá, čerstvý vzduch. Ak máte radi dovolenku formou aktívneho oddychu, v regióne Villach v Korutánsku nájdete ideálne podmienky. Plávanie, jazda na člnoch, bicyklovanie, nordic walking (pozor na správne držanie tela a používanie palíc!), golf, jazd na koni, tandemový paraglajding, vysokohorská turistika...

Na vode i pod vodou

Korutánske jazerá (je ich vraj toľko ako vo Fínsku) svojou tyrkysovo-modrou farbou oslovia každého. V jazerách Ossiacher See či Faaker See sa môžete okúpať, potápať sa, jazdiť na vodných lyžiach, surfovať... Trendom tejto sezóny je wakeboarding, parasailing a na kondíciu náročný, ale zaujímavý stand-up-paddling. Zaujímavým tipom je aj možnosť plaviť sa na kajaku na rieke Gail či na rieke Dráve, ktorá má tajomnú tmavozelenú farbu.

Turistika v kopcoch

Korutánske kopce, to je magický svet hôr, ktorý láka každého, kto má rád turistiku, v ľahšej či náročnejšej podobe. Dobratsch, Dreiländereck, Gerlitzen Alpe, Verditz, alebo hora Mittagskogel, to sú miesta, kde nájdete množstvo turistických chodníkov, horských chát, kde sa môžete ubytovať. Okolitá divoká príroda vám vytvorí dokonalú kulisu, pri ktorej dobre zrelaxuje vaše telo i duša. Kráľovskou disciplínou je vandrovačka na dlhé trate tzv.Weitwandern. Napríklad na trase Alpe-Adria-Trail (http://www.alpe-adria-trail.com/en/), ktorá meria 750 km a niektoré jej časti prechádzajú aj cez región Villach.

PREČÍTAJTE SI AJ: So špeciálnou kartou - Region Villach CARD – môžete spoznať túto oblasť oveľa lacnejšie, akoby ste si mohli myslieť!

Cyklistika

Cyklistika v Korutánsku môže mať mnoho podôb. Trasy vedú popri jazerách, v horách, pri potokoch, či cez prekrásne upravené dedinky a mestečká. Sú tu
pohodlné a nenáročné trasy pre rodiny s deťmi, ale aj pre tých, čo milujú adrenalín na trasách pre horské bicykle. Vyskúšajte si napríklad trasu popri rieke Dráva, karnskú cyklistickú trasu, alebo cestu CicloVia Alpe-Adria-Radweg, ktorá vedie od Salzburgu cez Villach do severotalianskeho rybárskeho mestečka Grado. Mnohé trasy prechádzajú troma krajinami (Slovinsko, Rakúsko - Korutánsko, Taliansko), pretože región Villach leží práve v „trojuholníku“ týchto troch krajín. Ak sa vám zdá, že cestu naspäť by ste už nemuseli zvládnuť, nastúpite jednoducho na autobus pre cyklistov či vlak, ktorý vás dovezie späť odkiaľ ste prišli. A  ak si želáte, môžete takúto túru absolvovať aj so sprievodcom, profesionálom. Navyše si ešte pre svoju batožinu môžete požičať aj špeciálny box priamo v mieste kde bývate..

Behať je zdravé

Prekrásne miesta, rôzne stupne náročnosti, dlhšie i kratšie trasy, podľa kondície i nálady. Od kopcovitých trail-running chodníkov pohodlné a mierne zvlnené turistické trasy až po asfaltové trasy. Trasa od Weißenstein až po Wernberg má presne maratónskych 42 km a 195 metrov. Trasy pre nordic-walking vedú napríklad po slnkom zaliatych kopcoch pohoria Gerlitzen Alpen. Alebo k fitnessparcouru priamo v časti Villach-Warmbad. Ďalšia časť je pozdĺž majestátnej rieky Dráva, či v okolí deviatich krásnych jazier v regióne. Ďalší tip: trasy pre zdravie v kúpeľoch, ktoré sú známe zdravým vzduchom v okolí Bad Bleiberg.

Bije vám srdce pre lezenie?

Odporúčame najobľúbenejšie miesto v Korutnsku – tzv.  Kanzianiberg pri Finkensteine, pri jazere Faaker See. Všetky prvky v tejto aréne sú nové, a tak bude mať každý športovec o to väčší zážitok z lezenia. (http://sk.bergfex.com/sommer/faak/highlights/3134-klettergarten-kanzianiberg/) 

Viac informácií nájdete aj na: https://www.facebook.com/regionvillach  

To najlepšie z termiky

Radi by ste videli túto krajinu kopcov a jazier okolo mesta Villach z vtáčej perspektívy? Oblasť Gerlitzen je obľúbeným miestom, kde nájdete tú najlepšiu termiku v celom regióne. Štartujete sa neďaleko vrcholovej stanice lanovky.

Odpal so štýlom

Ste pripravení na odpaľovanie? Ihrisko Schloss Finkenstein pri jazere Faaker See osloví každého golfistu. Má 18 jamôk, je vynikajúco upravované a zariadené a vidieť z neho celý masív pohoria Karawanken, horu Mittagskogel i kopec Dobratsch. A čo je výhodou, že leží v tesnej blízkosti mesta Villach. Sezóna trvá až do novembra.

Dobrodružstvo v prírode

Jeden deň v prírode so špeciálnym sprievodcom. To je unikátny program, ktorý tu tiež nájdete. Budete pozorovať divokú zver, prechádzať sa v neporušenej prírode prírodného parku Dobratsch. A keď začne stmievať, a všade sa rozhostí ticho, môžete si vychutnať krásne pohľady na okolité Vysoké Taury (http://www.nationalpark-hohetauern.at/en/), až po Julské Alpy, pozorovať kamzíky, dravé vtáky a iné zvieratá. Alebo sa môžete rozhodnúť pre aktívnu túru na kanoe. Budete sa plaviť po rieke Gail až po Schütt. Pozdĺž južnej steny hory Dobratsch.

Informácie a objednávky: Region Villach Tourismus GmbH, Töbringer Straße 1, 9523 Villach-Landskron, Österreich, Tel.: +43 / (0)4242 / 42000 – 0, Fax DW: 42, E-mail:office@region-villach.at, www.region-villach.at

Fotografie:www.region-villach.at

Viac informácií nájdete na www.kamkam.eu, alebo na https://www.facebook.com/kamkam.eu

Súvisiace aktivity

Kam za dobrým tipomKam na víkendKam za športom  v zimeKam na dovolenkuKam za dobrou kuchyňouKam za kultúrou a kultúrnym dedičtvomKam za zaujímavosťami a poznanímKam na turistikuKam za oddychomKam ísť načerpať silyKam za športom v lete
Používate zastaralý internetový prehliadač, preto sa niektoré prvky stránky nemusia zobrazovať správne. Pre zlepšenie zobrazovania stránok a zvýšenie bezpečnosti na internete Vám odporúčame používať niektorý z moderných prehliadačov.