Východná Morava zacielila na kongresovú turistiku

24 November 2015

Región je známy svojou pohostinnosťou, jedinečnou gastronómiou, silnou väzbou miestnych ľudí k prírode a úctou k ľudovým zvykom a tradíciám. Cennou devízou je dostupnosť pre návštevníkov zo Slovenska, Poľska, Rakúska i Maďarska.

Pre rozmanitosť je Východná Morava vyhľadávaná organizátormi kongresov, konferencií, firemných akcií a incentívnych programov. Rozvinutá infraštruktúra a kvalitné služby robia z regiónu vhodnú MICE (Meetings / Incentives / Conferences / Events- Exhibitions) destináciu vo všetkých ohľadoch - doprava, ubytovanie, zázemie, doplnkové aktivity - kúpeľníctvo a wellness, športové, kultúrne a ďalšie spoločenské vyžitie. Región je výborne dostupný vďaka diaľničnej sieti a európskym železničným koridorom. Krajské mesto Zlín a kúpeľné mesto Luhačovice majú priame železničné spojenie s Prahou, jednoduchá je aj doprava z Bratislavy. Blízkosť, dostupnosť a cenovo priaznivá ponuka služieb je faktor, prečo sa o Východnú Moravu môžu zaujímať hostia zo Slovenska Poľska, Maďarska a Rakúska.

Luhačovice - ideálne a preto obľúbené

Typická kongresová klientela vyhľadáva najmä kúpeľné mesto Luhačovice, ležiace neďaleko Zlína. Ročne tam zorganizujú desiatky konferencií, kongresov a odborných stretnutí až pre 600 osôb. Kvalitné ubytovanie a gastronómia, krásne prostredie kúpeľov, vyplnenie voľného času, technická pripravenosť a pohostinnosť sú hlavnými prednosťami tejto lokality.

Mayův sál - Kongresové centrum REC Group, Staré Město pri Uherském Hradišti
Mayův sál - Kongresové centrum REC Group, Staré Město pri Uherském Hradišti

 

Menšie, malebné mestá a miesta

Mestá Kroměříž, Holešov či Uherské Hradiště dokážu ponúknuť priestory dýchajúce históriou - zámocké sály, zreštaurované pamiatkovo chránené objekty. Ak hľadáte spolupatričnosť s prírodou a čistý horský vzduch, potom budete svoje akcie smerovať do Rožnova pod Radhoštěm či Veľkých Karlovic, milovníci funkcionalizmu iste ocenia atmosféru, ktorú poskytuje "baťovské" mesto Zlín.

Pripravené pre každú aktivitu

Hotely a rezorty Východnej Moravy sú na služby pre firemnú klientelu skvele vybavené a pripravené. K dispozícii sú nielen rokovacie miestnosti, ale aj rad atraktívnych ponúk na vyplnenie voľného času. Môžete spoznávať ľudové tradície a zvyky, ochutnať krajové špeciality, zažiť výrobu valašskej slivovice, vyjsť si na koňoch alebo zažiť adrenalínové dobrodružstvá. A tiež si zahrať golf, lyžovať, jazdiť na bicykli, zrelaxovať sa v akvaparku, vo wellness hoteloch a kúpeľných domoch. 

  • Centrála cestovného ruchu Východnej Moravy, o.p.s, ktorá zabezpečuje marketingovú prezentáciu Zlínskeho kraja, prevádzkuje kancelária pre kongresovú turistiku East Moravia Convention Bureau. Tá je súčasťou celoštátnej siete regionálnych kancelárií, združených v Czech Convention Bureau, a je pripravená stať sa vaším partnerom a poradcom napríklad pre výber vhodnej lokality pre vašu akciu.
  • CCRVM - East Moravia Convention Bureau, CZ 76190 Zlín, ulica J. A. Baťu 5520, tel .: +420 577 043 903, kongresy@vychodni-morava.cz, www.eastmoravia.com

PR – slo, Foto: Leona Brázdilová a www.eastmoravia.com

 

Kongresová sála hotela Horal vo Veľkých Karloviciach - Resort Valachy
Kongresová sála hotela Horal vo Veľkých Karloviciach - Resort Valachy

Súvisiace aktivity

Kam za oddychomKam za zaujímavosťami a poznanímKam ísť načerpať silyKam za dobrým tipomKam na turistikuKam na víkendKam za zdravím, wellnessomKam za dobrou kuchyňouKam za kultúrou a kultúrnym dedičtvomKam za športom v leteKam za dobrým vínomKam na dovolenkuKam a kde sa ubytovať
Používate zastaralý internetový prehliadač, preto sa niektoré prvky stránky nemusia zobrazovať správne. Pre zlepšenie zobrazovania stránok a zvýšenie bezpečnosti na internete Vám odporúčame používať niektorý z moderných prehliadačov.