Pozvánky na výstavy z Východnej Moravy

09 February 2015

Nabídka akcí pro volný čas je na Východní Moravě opět víc než lákavá. Vyberte si některou.

Měli jste někdy možnost vyzkoušet si Braillovo písmo? Znáte rychlost svých reakcí? Troufáte si zvládnout složitý labyrint? To je jen malá část toho, co ukazuje výstava Hry a klamy, která bude k vidění a hlavně k vyzkoušení po celý únor v 1. patře Zlínského zámku. Putovní výstava je kombinací hry, zábavy i poučení a zahrnuje přes sedmdesát interaktivních exponátů z oblasti fyziky a biologie. Otevřeno bude denně od 8:00 do 18:00. Vstupné 80 Kč dospělí, 40 Kč děti, rodinné 160 Kč.

V Městské knihovně Holešov je k vidění až do konce února výstava Indonésie tří tváří. Autory snímků jsou Michala Doleželová, Monika Jeglíková a Milan Caha, tedy fotografové, kteří tuto zemi znají z mnoha návštěv a pobytů. Vstupné je 20 Kč.

Ve středu 4. února začala na zámku v Uherském Ostrohu výstava starých pohlednic z tohoto městečka a jeho okolí. Pohlednice pochází ze sbírky uherskobrodského kronikáře Františka Bábíčka. Zámecká Galerie je otevřena od úterý do neděle 13:00 – 17:00.

Fašank 2015 a Jak se kdysi spávalo

Ve Strání na Uherskohradišťsku se v neděli 8. února začal 28. Festival masopustních tradic - Fašank 2015, který potrvá až do úterý 17. února. Více k programu na http://www.vychodni-morava.cz/akce/103306/.

Muzeum Kroměřížska připravilo výstavu Dřív než usneš aneb Jak se kdysi spávalo. Kde složil hlavu lovec mamutů? Jak se spalo princezně na hrášku v renesanční posteli? Kde spalo 7 dětí v chalupě s jednou postelí? To a ještě více se návštěvníci dozvědí na této interaktivní výstavě o historii spaní od pravěku po současnost. Pro děti je připraveno ležení pod baldachýnem nebo peřinové poležení svádějící ke čtení pohádkových knížek. Součástí výstavy je i pyžamová herna a malá dílna s výrobou relaxačních polštářků. Akce potrvá do 31. května.

Nabídku mnoha dalších akcí naleznete na www.vychodni-morava.cz

Sledge hokej očima fotografa

Pět desítek snímků atraktivního paralympijského sportu ve zlínském podání nabízí výstava s názvem Sledge hokej očima fotografa, která je k vidění od pondělí 2. února v Galerii II. patro v budově radnice ve Zlíně. „K zhlédnutí budou fotografie dlouholetého zlínského fotografa sledge hokejového týmu Jaroslava Kvapila. Mnoho momentek ze zápasů již v minulosti získalo ocenění ve fotografických soutěžích po celém světě. Přijďte se podívat na úžasné okamžiky ze zápasů,“ zve jeden z organizátorů Petr Julina. Fotografie vznikaly od roku 2007. Vstup je zdarma. Výstava bude k vidění až do pátku 27. února.

Kontakt a informace: PhDr. Dana Daňová, ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy, o.p.s., tel.: 733 16 16 70, 577 043 900, dana.danova@vychodni-morava.cz, www.vychodni-morava.cz, www.facebook.com/vychodnimorava, Petr Julina, Zlínské aplikované sporty – sledge hokej, tel: 603 904 063, e-mail: petr.julina@seznam.cz

TZ, Zpracoval Prokop Slováček

Súvisiace aktivity

Kam za oddychomKam za zaujímavosťami a poznanímKam ísť načerpať silyKam za dobrým tipomKam na turistikuKam na víkendKam za zdravím, wellnessomKam za dobrou kuchyňouKam za kultúrou a kultúrnym dedičtvomKam za športom v leteKam za dobrým vínomKam na dovolenku
Používate zastaralý internetový prehliadač, preto sa niektoré prvky stránky nemusia zobrazovať správne. Pre zlepšenie zobrazovania stránok a zvýšenie bezpečnosti na internete Vám odporúčame používať niektorý z moderných prehliadačov.