Na bicykli aj na korčuliach – spoznajte najkrajšie kúty Východnej Moravy

23 May 2017

S rodinou či s priateľmi, alebo si len prečistiť hlavu a urobiť niečo pre svoje telo. Poznajte nové miesta pozdĺž Baťovho kanálu a rieky Bečvy, zdvihnite si adrenalín v Bike Rezorte Valašsko, zúčastnite sa na cyklistických pretekoch alebo ochutnajte dobré moravské vína. Východná Morava ponúka nepreberné možnosti, ako zažiť jej krásy tak trochu z iného pohľadu.

Na bicykloch a na korčuliach pozdĺž Baťovho kanála

Ústrednú cyklotrasu, ktorej  dĺžka je približne 80 kilometrov, si obľúbia nielen diaľkoví cyklisti, ale tiež in-line korčuliari. Na svoje si prídu  seniori, telesne postihnutí i rodičia s deťmi, ktorí ocenia takmer absolútnu rovinu a prehľadný terén. Trasa je skoro celá vedená mimo motorovú dopravu, čo uvítajú predovšetkým rodičia s deťmi. Svoj výlet môžete doplniť plavbou výletnou loďou, ktorá je prispôsobená tiež na prevoz bicyklov. Na túto ústrednú trasu nadväzuje nielen mnoho ďalších cyklotrás, ale tiež vínne cesty.

Cyklostrasa Bečva - poznajte krásu Beskýd

Čaro valašských dreveníc a krásy beskydskej prírody. To všetko ponúka cyklotrasa Bečva, ktorá sa skladá z troch hlavných úsekov. Prejdete tu takmer 160 kilometrov. Zastaviť sa môžete v centrách historických miest s nespočetným množstvom pamiatok. Nezabudnuteľným zážitkom bude nesporne návšteva rožnovského skanzenu.

Tipy, informácie, zaujímavosti: www.vychodni-morava.cz

Bike Resort Valašsko

Spoznajte nedotknutú prírodu Javorníkov a Vsetínskych Beskýd na pomedzí Moravy a Slovenska, ktorá je popretkávaná cyklistickými trasami a adrenalínovými zjazdmi podľa úrovní jazdeckých schopností každého jednotlivca. Za návštevu stoja bike parky vo Veľkých Karloviciach, Zdechove, Vsetíne a v neposlednom rade si vyskúšajte zjazd v zadnej časti údolia v Léskovej.

Bike park Kyčerka vo Veľkých Karloviciach ocenia najmä milovníci adrenalínu

Bike park Kyčerka, ktorý spadá do Bike Rezortu Valašsko, bol vybudovaný okrem iného v spolupráci s Kanaďanom Erikom Burgonom, ktorý má na svojom konte trasy napríklad v Taliansku alebo vo Francúzsku. Tento park si zamilujú všetci, ktorí vyhľadávajú adrenalínové zážitky. Trate vedené lesom aj po zjazdovke, sú obohatené drevenými prekážkami a ďalšími zábavnými či technickými prvkami. Bike park sa skladá z niekoľkých trás rôznej obtiažnosti, a teda je vhodný nielen pre profesionálnych jazdcov, ale aj pre začiatočníkov a deti.

Nielen za poznaním, ale tiež za dobrým vínom Východnej Moravy

Prepojiť výlet s ochutnávkou výborných vín môžete vďaka moravským vínnym cestám. Uherské Hradište je začiatkom hneď dvoch cyklotrás, ktoré vás prevedú vinárskymi oblasťami Východnej Moravy. Na trase Rulandského bieleho poznáte okrem pútneho Velehradu, tupeskej keramiky a archeoskanzenu v Modrej i obľúbené víno zelenožltej farby, ktoré tejto trase prepožičalo svoje zvučné meno. Vrchárov zasa odmenia vysoko položené vinice v tejto časti slováckej vinárskej podoblasti. Trasy vás zavedú nielen do malebných miest Východnej Moravy, ale tiež za ľuďmi, pre ktorých je víno celoživotnou záľubou.

Tipy, informácie, zaujímavosti: www.vychodni-morava.cz 

Súvisiace aktivity

Kam za oddychomKam za zaujímavosťami a poznanímKam ísť načerpať silyKam za dobrým tipomKam na turistikuKam na víkendKam za zdravím, wellnessomKam za dobrou kuchyňouKam za kultúrou a kultúrnym dedičtvomKam za športom v leteKam za dobrým vínomKam na dovolenku
Používate zastaralý internetový prehliadač, preto sa niektoré prvky stránky nemusia zobrazovať správne. Pre zlepšenie zobrazovania stránok a zvýšenie bezpečnosti na internete Vám odporúčame používať niektorý z moderných prehliadačov.