Kde stráviť jeden deň na Východnej Morave?

20 April 2017

Ponúkame tipy pre atraktívne a aktívne trávenie predĺženého víkendu na Východnej Morave.

1. deň - Na bicykli cez vinohrady (sobota 29. 4. 2017) – Tento rok na jar budú športovci na bicykli prechádzať všetkých šesť trás Uherskohradišťskom. Uherskobroďáci vyštartujú na Trasu Komenského a prvýkrát i na minuloročnú novinku – Trasu Dolným Poolšavím. Cyklistov čaká niekoľko špecialít - na trase číslo 4 (Rulandské biele) a na trase číslo 6 (Velehradská) sa bude potápač hrať s rybami a ukladať víno do „podvodného „ archívu. V areáli Živá voda Modrá na trase číslo 2 Muškátu moravského, plánuje pán vinár Vaďura v Polešoviciach, lisovať slamové víno. Všetci registrovaní účastníci majú po príchode možnosť zdarma ochutnať pohárik vína v Galérii slováckych vín a vyhrať niektorú z „vínnych“ i „nevínnych“ cien v rámci popoludňajšieho programu na Masarykovom námestí v Uherskom Hradišti.

Tipy, informácie, zaujímavosti: www.vychodni-morava.cz

2. deň - Baťákova regata (nedeľa 30. 4. 2017) – Zraz majiteľov všetkých väčších lodí na Baťovom kanáli v prístavisku v Uherskom Hradišti, slávnostné preplávanie celej flotily lodí, nástup všetkých Baťákových kapitánov, plavby pre verejnosť, slávnostné Odomykanie plavebnej sezóny, hudobný program v prístavisku. Predpokladáme účasť piatich osobných lodí – Hollandia, Morava, Danaj, Noe, Ámos a ďalej dvoch lodí z Povodia Moravy, s. p. vrátane pracovného Jožina, plávajúceho Informačného centra Baťovho kanálu na palube Ad Fontes, divadelnej lode Pierot a lode Štátnej plavebnej správy a Polície ČR. Novinkou je aj to, že napríklad, výletná loď Hollandia pre 60 osôb, zaistí nové spojenie medzi Uherským Hradištěm a Uherským Ostrohem.

Tipy, informácie, zaujímavosti: www.vychodni-morava.cz

3. deň - Baťova Electra priletí domov (pondelok 1. 5. 2017)  - Historické lietadlo, ktorým J. A. Baťa pred 80 rokmi podnikol obchodnú cestu okolo sveta. V rámci sprievodného programu sa bude krstiť kniha Jana Hermana – Baťa lieta z Otrokovíc. Ale bohatého programu bude omnoho viac – otvorenie výstavy „ S Baťom hore do oblakov“, exibícia Martina Šonky a naviac sa bude v Otrokoviciach konať tradičná „Májová púť“. 

Foto: www.vmnakole.cz,

www.facebook.com/vychodnimorava

Súvisiace aktivity

Kam za oddychomKam za zaujímavosťami a poznanímKam ísť načerpať silyKam za dobrým tipomKam na turistikuKam na víkendKam za zdravím, wellnessomKam za dobrou kuchyňouKam za kultúrou a kultúrnym dedičtvomKam za športom v leteKam za dobrým vínomKam na dovolenku
Používate zastaralý internetový prehliadač, preto sa niektoré prvky stránky nemusia zobrazovať správne. Pre zlepšenie zobrazovania stránok a zvýšenie bezpečnosti na internete Vám odporúčame používať niektorý z moderných prehliadačov.