NÁŠ TIP: St. Oswald – korutánska lyžovačka s tou pravou alpskou atmosférou

06 February 2014

Hoci dátum tomu nenasvedčuje, zima len v týchto dňoch začína ukazovať svoju silu naplno. Aj v Korutánsku sa dočkali poriadnej snehovej nádielky len nedávno. Ponúkame vám náš špeciálny tip na skvelú lyžovačku, ktorý sme objavili na nedávnych potulkách po Korutánsku. Je ním stredisko St. Oswald.

Návrat ku koreňom

Okolie horského mestečka Bad Kleinkirchheim v pohorí Nockberge je aj lyžiarom zo Slovenska dostatočne známy. Obrovský región, kde sa občas zastaví aj kolotoč Svetového pohára najlepších lyžiarov na svete, preslávil rodák Franz Klammer. Tu je lyžovačka, samozrejme, skvelá, ale náš tajný tip sa nachádza ešte zopár kilometrov ďalej. Smerom do hôr. Stredisko St. Oswald, hoci je pripravené na požiadavky moderných hostí tejto doby, ostáva verné aj minulosti. Drevené domčeky, útulné malé krčmičky s hrejivou atmosférou, farmy, žiadne megalomanské stavby. Ak hľadáte "návrat ku koreňom", lyžovačku v klasickom alpskom štýle, ste na správnom mieste.

Slnečno a chutne...

"Budete spokojní, opálení a dobre sa najete. Hosťom vždy odporúčam, aby toto stredisko určite navštívili," avizoval nám lyžiarsky inštruktor Mathias. Počasie sa nám vydarilo a ukázalo sa, že mal pravdu. Privítali nás široké svahy kúpajúce sa v slnečných lúčoch, ideálne pre rodiny s deťmi, stvorené na carvingové lyžovanie, drevené domčeky učupené pod oblými vrcholkami pohoria Nockberge. Útulné, ale dostatočne rozľahlé stredisko, ktorého sa začiatočník nemusí báť a skvelý lyžiar sa nebude nudiť. A tie krčmičky! Obsluha v tradičných krojoch, tradičné jedlá, na úvod malý zahrievací aperitív miestnej špeciálnej pálenky (zirbenschnaps) pripravenej zo šišiek borovice.

Bolo ťažké zo St. Oswaldu odísť, ale o to ľahšie bude vrátiť sa tam.

Viac informácií na: http://www.badkleinkirchheim.at/en 

Prokop Slováček

Súvisiace aktivity

Kam za dobrým tipomKam na víkendKam za športom  v zimeKam na dovolenkuKam za dobrou kuchyňouKam za kultúrou a kultúrnym dedičtvomKam za zaujímavosťami a poznanímKam na turistikuKam ísť načerpať silyKam za oddychomKam za športom v lete
Používate zastaralý internetový prehliadač, preto sa niektoré prvky stránky nemusia zobrazovať správne. Pre zlepšenie zobrazovania stránok a zvýšenie bezpečnosti na internete Vám odporúčame používať niektorý z moderných prehliadačov.