Povozte sa po Tirolsku vlakom

10 August 2017

Začnite svoj deň športovo a aktívne v objatí jedinečnej kulisy majestátnych vrchov, širokých údolí a osviežujúcich jazier v letných Kitzbühlských Alpách!

Kitzbühlské Alpy majú skvelé predpoklady na aktívnu dovolenku v Tirolsku. Najmä v lete je lákavou možnosťou spoznať Kitzbühlské Alpy cez ich obrovskú ponuku voľnočasových aktivít. Bicyklovanie, turistika, golf, kúpanie a mnoho ďalších aktivít prináša vašim dovolenkovým dňom atraktivitu bez nudy.

Turisti si môžu vychutnávať viac ako 2500 km turistických chodníkov vrátane mnohých tematických trás a rodinných turistických trás. Pre cyklistov ponúka región viac ako 1000 km cyklociest a trás pre horské bicykle. 

Až 18 železničných staníc, 66 kilometrov koľajníc a spoje v polhodinových intervaloch – región investuje do udržateľnosti a ponúka ukážkové služby pre ekologicky uvedomelých dovolenkárov.  S okamžitou platnosťou môžu návštevníci Kitzbühlských Álp využívať bezplatné služby lokálnej verejnej dopravy – turistická karta, ktorú dostanú automaticky pri ubytovaní a prebratí kľúča od izby. Slúži im aj ako cestovný lístok na všetky regionálne expresné vlaky a rýchlodráhy (S-Bahn).

Z celkovo 18 železničných staníc na 66-kilometrovej trati z Wörglu cez Hopfgarten, Kirchberg, St. Johann in Tirol až do Fieberbrunnu môžu počas pracovných dní cestovať v polhodinovom intervale. Touto investíciou do budúcnosti a udržateľnosti, ako aj príkladnými službami sa spoločnosť Kitzbüheler Alpen Marketing GmbH spolu s rakúskymi železnicami (Österreichische Bundesbahn - ÖBB) a Dopravným systémom Tirolsko (Verkehrsverbund Tirol – VVT) rozhodla urobiť tento historický krok. Takéto sprístupnenie infraštruktúry sa pokladá za ukážkový projekt v rámci celkovej dopravnej iniciatívy „Tirolsko na koľajniciach“ („Tirol auf Schiene“).

www.kitzalps.com, www.bahn.de/sommer

Foto: https://www.kitzbueheler-alpen.com/de/ 

Súvisiace aktivity

Kam za kultúrou a kultúrnym dedičtvomKam za zaujímavosťami a poznanímKam za dobrým tipomKam na víkendKam za oddychomKam ísť načerpať silyKam na turistikuKam na dovolenkuKam za športom  v zimeKam za športom v leteKam za zdravím, wellnessom
Používate zastaralý internetový prehliadač, preto sa niektoré prvky stránky nemusia zobrazovať správne. Pre zlepšenie zobrazovania stránok a zvýšenie bezpečnosti na internete Vám odporúčame používať niektorý z moderných prehliadačov.