V Gasteine vyrastú umelecké diela zo snehu a ľadu

26 January 2017

Chladivé, ale nie chladné, sú umelecké diela, ktoré každoročne prichádzajú do Gasteinu tvoriť umelci z celého sveta. Potrebujú iba sneh a ľad. Najväčší festival svojho druhu v alpskom regióne sa uskutoční tento rok už po šiestykrát.

Sneh a ľad, to sú tie najdôležitejšie prísady v atraktívnej kuchyni festivalu „Art of snow“. Pod šikovnými rukami umelcov vznikajú nádherné diela i rozmanité nápady. A výsledok? Najväčší festival umelcov v Alpách vôbec. Art on Snow Gastein otvára brány 28. januára a potrvá do 3. februára. Tento rok sa krúti všetko okolo témy voda: pokojná – tichá, či tá s bublinkami. Umelecké diela budú šikovní umelci tvoriť v rôznych častiach lyžiarskych svahov i v  centrách obcí doliny Gastein.

Pozerajte umelcom cez rameno

Dolina Gastein, cca 80 kilometrov od Salzburgu, je preslávená liečivou, termálnou radónovou vodou, ženským tenisovým turnajom, ale aj super lyžovačkou! A obdobie počas festivalu bude pre hostí ešte atraktívnejší. Na lyžiarskych svahoch budú stáť obrovské ľadové sochy, objekty zo snehu, umelci budú píliť, rezať, obíjať, brúsiť, jednoducho budú meniť vodu na tuhú hmotu do zaujímavých tvarov. A hostia sa samozrejme na všetku tú krásu môžu umelcom pozerať doslova cez rameno.

Glow in the dark

Nielen Art of Snow osloví turistov. „Glow in the dark“- je názov ďalšieho podujatia. Výstava fotografií v Bad Gasteine i Bad Hofgasteine vznikne v spolupráci s fotoklubom doliny Gastein.

Obrovské obrazy do snehu pomocou snežníc vyčaruje anglický umelec Simon Beck. Na ploche až 15 000 metrov (asi tri futbalové ihriská!). Programom doplnia workshopy pre deti, i mladých.

Tipy, možnosti ubytovania a informácie o regióne: www.gastein.com

Súvisiace aktivity

Kam za dobrou kuchyňouKam za oddychomKam za zaujímavosťami a poznanímKam ísť načerpať silyKam za dobrým tipomKam na víkendKam za športom  v zimeKam za zdravím, wellnessomKam za športom v lete
Používate zastaralý internetový prehliadač, preto sa niektoré prvky stránky nemusia zobrazovať správne. Pre zlepšenie zobrazovania stránok a zvýšenie bezpečnosti na internete Vám odporúčame používať niektorý z moderných prehliadačov.