Zbohom, monarchia. Vitaj, republika! Čo všetko sa udialo na zámku Eckartsau?

16 July 2018

Zažite napínavý príbeh o konci dunajskej monarchie na vlastné oči priamo na mieste. Na zámku Eckartsau.

  • 1918: Pred presne 100 rokmi opustili cisár Karol a jeho rodina Viedeň ako poslední vládcovia dynastie Habsburgovcov a presťahovali sa do zámku Eckartsau. Tam čakali na svoj ďalší osud.
  • 2018: Zažite napínavý príbeh o konci dunajskej monarchie na vlastné oči priamo na mieste, kde sa udial! Ponorte sa v jubilejnom roku 2018 do osláv výročia "100 rokov Rakúskej republiky - 100 rokov od konca monarchie" – do malého sveta, ktorý má za sebou veľký príbeh. Sledujte posledné hodiny habsburskej monarchie a úsvit nových časov. 

Popri každodenných prehliadkach zámku o 11:00, 14:00 a 16:00, pri ktorých je k dispozícii na papieri slovenský text výkladu (môžete si ho zobrať so sebou), ponúkame počas slovenských štátnych sviatkov v roku 2018 sprevádzanie na tému „cisár bez koruny“ po luxusných priestoroch zámku a cisárskych obytných miestnostiach.

To sa bude konať v nasledovných termínoch vždy o 15:00: 29. augusta 2018, 1. septembra 2018, 15. septembra 2018, 1. novembra 2018

Mimoriadna výstava „Karl & Zita – V tieni histórie“

Magnetom je určite nová, interaktívna mimoriadna výstava, ktorá bola otvorená na konci mája. Tá je zatiaľ sprístupnená iba v nemčine, od roku 2019 si ju však budete môcť pozrieť aj v slovenčine. Výstava ponúka pohľad na časy prevratu a veľkých zmien. Ako dokážu ľudia zvládnuť obdobie, keď je každý krok krokom do neistoty? Osud, ktorý zažíva dokonca aj cisárska rodina presne tak isto, ako vojnou rozvrátení obyvatelia rúcajúcej sa monarchie. Obdobie, o ktorom si musí každý urobiť svoj vlastný obraz, a tak je to aj správne.

Ceny vstupné vrátane prehliadky:

Dospelý: € 10,50 (od 15 osôb: € 9,50)
Deti do 18 rokov: € 6,00

Bližšie informácie nájdete na stránke www.schlosseckartsau.at

Foto: FC Panzer, FC Sandfort

 

Súvisiace aktivity

Kam za kultúrou a kultúrnym dedičtvomKam za oddychomKam za zaujímavosťami a poznanímKam za dobrým tipomKam na turistikuKam na víkendKam za dobrým vínomKam za dobrou kuchyňouKam ísť načerpať silyKam za športom v lete
Používate zastaralý internetový prehliadač, preto sa niektoré prvky stránky nemusia zobrazovať správne. Pre zlepšenie zobrazovania stránok a zvýšenie bezpečnosti na internete Vám odporúčame používať niektorý z moderných prehliadačov.