Bláznivý fašiangový Villach

17 January 2013

Tradícia, ktorá presiahla hranice mesta

Čas fašiangový, čas bláznivý, označenie ako vyšité pre druhé najväčšie mesto v Korutánsku. Tu žijú prípravami na fašiangové radovánky po celý rok. „Villacher Faschingsgilde“ má do 200 dobrovoľných aktivistov, ktorí sa podieľajú na tom, aby sa tradícia fašiangového sprievodu vo Villachu uchovala a dostala do povedomia ako neviazaná zábava s tými najbláznivejšími maskami a nápadmi so živou hudbou, ktorej sa každoročne zúčastňujú tisícky turistov nielen z celého Rakúska, ale aj zo zahraničia.

Niekoľko kilometrov sa tiahnuci sprievod masiek smerom na Hlavné námestie vo Villachu je tradičnou atrakciou, ktorá bezkonkurenčne patrí k tým najbláznivejším fašiangovým radovánkam. Do sprievodu sa v tomto roku zapojí do 150 hudobných skupín a prihlásených je už vyše 3 tisíc „bláznov“ v maskách a v nápaditých odevoch, ktorí chcú prispieť k dobrej nálade.

Členovia prípravného výboru rátajú so štvorhodinovým sprievodom, ktorý sa končí na Hlavnom námestí a vyvrcholí voľbou najoriginálnejších odevov a najnápaditejších masiek. Fašiangovú atmosféru vo Villachu budú už od skorého rána naživo „rozkurovať“ hudobné skupiny. Ráno 9. februára 2013 mestom zaznejú prvé tóny živej hudby, ktorá zobudí nielen miestnych, ale aj návštevníkov Villachu a pozve ich na bláznivú maškarádu. Jej chýr už dávno presiahol hranice mesta.

Viac informácií na: www.villacher-fasching.at

Gabriela Kopicová

Súvisiace aktivity

Kam za dobrou kuchyňouKam za kultúrou a kultúrnym dedičtvomKam za oddychomKam za zaujímavosťami a poznanímKam za dobrým tipomKam na turistikuKam na víkendKam za športom  v zimeKam na dovolenkuKam ísť načerpať silyKam za športom v lete
Používate zastaralý internetový prehliadač, preto sa niektoré prvky stránky nemusia zobrazovať správne. Pre zlepšenie zobrazovania stránok a zvýšenie bezpečnosti na internete Vám odporúčame používať niektorý z moderných prehliadačov.