Psí záprah v Jesenických kúpeľoch

28 January 2014

Čo neodmysliteľne patrí k zasneženým pláňam, ku zlatej horúčke na Klondiku alebo k Amundsenovmu primátu dosiahnutia južného pólu? Predsa psie záprahy, ktoré sa v severských oblastiach používajú snáď od nepamäti.

Neobvyklý zážitok okorenený štipkou romantiky si môžete na chvíľu vyskúšať v Jeseníku. Vo februári pripravili Priessnitzove liečebné kúpele v spolupráci so skúsenou  mašérkou Barborou Vlčkovou ukážky jazdy so psím záprahom pre malých i veľkých.

Jazda na saniach s psím záprahom je veľkým zážitkom pre dospelých i deti, romantikov i športovcov. Štvorzáprah severských psov husky vás možno v myšlienkach skutočne zavedie na zimné pláne Škandinávie, Aljašky alebo na dobrodružnú cestu do neznámych končín. Na kúpeľnom ihrisku si vyskúšate nielen samotnú jazdu, ale dozviete sa tiež niečo o histórii mushingu a zoznámite sa s milou a priateľskou povahou psov husky. Ak za nimi prídete, nezabudnite zobrať psíkom nejakú maškrtu. Najradšej majú piškóty.

Jazda so psím záprahom sa v Priessnitzových liečebných kúpeľoch uskutoční 5. a 26. februára, vždy od druhej do štvrtej hodiny popoludní na kúpeľnom ihrisku. Akcia sa koná za každého počasia.

Jazdy si môžete rezervovať v Kúpeľnom informačnom centre: infocentrum@priessnitz.cz, tel: +420 724 305 126.

Vo Veľkej cene cestovného ruchu zabodovali i Jesenické kúpele.

Po siedmy raz boli v Brne na veľtrhoch GO & Regiontour 2014 ocenené výnimočné a vysoko kvalitné počiny v oblasti cestovného ruchu. Ocenenia boli odovzdané v šiestich kategóriách. V dvoch z nich bodovali tiež zástupcovia Olomouckého kraja vrátane Priessnitzových liečebných kúpeľov.

Súťaž „Veľká cena cestovného ruchu 2013/2014“ tradične vyhlásili spoločnosti Veľtrhy Brno a C.O.T. media s cieľom prispieť ku skvalitneniu ponuky služieb v cestovnom ruchu Českej republiky. Cenu za tretie miesto v kategórii Najlepší kúpeľný a wellness balíček prevzal Tomáš Rak, obchodný riaditeľ Priessnitzových liečebných kúpeľov, a.s., za kúpeľný a wellness balíček „Odhaľte Priessnitzovo tajomstvo“. Kategória produktových balíčkov bola už druhýkrát v histórii súťaže zameraná na ponuky kúpeľných zariadení. Porota hodnotila predovšetkým atraktívnosť ponuky, oslovenie cieľovej skupiny, úroveň spracovania ponuky, obchodovateľnosť produktu.

„Ocenenie si nesmierne vážime. Je pre nás potvrdením, že jedinečný balíček, vracajúci sa ku skutočnej podstate Priessnitzových procedúr a k príbehu vzniku vodoliečby, zaujal i odbornú porotu,“ komentoval ocenenie Tomáš Rak. Priessnitzove liečebné kúpele ponúkli balíček svojim klientom po prvý raz minulý rok, a to iba limitovanému počtu desiatich  záujemcov. „Tento krok sme sa  rozhodli urobiť iba kvôli špecifickosti tohto produktu. Nejde o bežný kúpeľný pobyt, ale o akýsi návrat do histórie, ku striedmej strave, otužovaniu, behaniu v rannej rose, tak, ako sa môžeme dočítať v prameňoch o Priessnitzovi.  A samozrejme, nielen to. Je to skutočný unikát, rovnako ako  osobnosť samotného Priessnitza, a v tomto roku ho v našej ponuke nájdete opäť,“ doplnil vznik kúpeľného pobytu Tomáš Rak.

Olomoucký kraj potom kraľoval v kategórii Najlepšia jednotná kampaň. Tretie Českomoravské pomedzie nestačilo na kampaň Olomouckého kraja „Olomoucký kraj – vaša pohodová dovolenka“ a ani na celkového víťaza kategórie Jeseníky – Združenie cestovného ruchu s kampaňou „Ochutnajte Jeseníky“.

Spracoval Prokop Slováček

Súvisiace aktivity

Kam za oddychomKam ísť načerpať silyKam za dobrým tipomKam za zdravím, wellnessomKam za športom  v zimeKam za zaujímavosťami a poznanímKam na turistikuKam na víkendKam na dovolenkuKam za športom v leteKam za kultúrou a kultúrnym dedičtvom
Používate zastaralý internetový prehliadač, preto sa niektoré prvky stránky nemusia zobrazovať správne. Pre zlepšenie zobrazovania stránok a zvýšenie bezpečnosti na internete Vám odporúčame používať niektorý z moderných prehliadačov.