Art on Snow – umenie sa nasťahovalo do Gasteinu

25 February 2013

Festival, ktorý prilákal do doliny Gastein umelcov z celého sveta

Dolina Gastein sa spája predovšetkým s dovolenkou, či už zimnou alebo letnou. Sú tu aj svetoznáme kúpele Bad Gastein, ale aj terapeutické štôlne uprostred hory, kde sa chorí liečia radónovou terapiou. Radón je obsiahnutý aj v liečivých vodách, ktoré napájajú mnohé wellness zariadenia v doline.

Ale v poslednom období si dolinu Gastein môžu turisti vybaviť aj v súvislosti s unikátnym festivalom Art on Snow, ktorý sa tento rok uskutočnil začiatkom februára. Každoročne sa do tohto regiónu nasťahujú špičkoví umelci z celého sveta, aby tvorili svoje kreácie priamo pred zrakmi turistov, vo veľkolepej prírode a často aj s netradičných materiálov (sneh, ľad). Cieľom je skúsenosť. Skúsenosť autora, aké to je netvoriť osamote a skúsenosť divákov – návštevníkov regiónu, ktorí môžu proces tvorby sledovať na vlastné oči. Diela mladých umelcov môžete v regióne Gastein vidieť až do konca zimnej sezóny.

Prokop Slováček

Foto – Prokop Slováček a www.artonsnow.com

Používate zastaralý internetový prehliadač, preto sa niektoré prvky stránky nemusia zobrazovať správne. Pre zlepšenie zobrazovania stránok a zvýšenie bezpečnosti na internete Vám odporúčame používať niektorý z moderných prehliadačov.