Haló, haló tu Londýn, prídete ma navštíviť?

24 October 2015

Hlavné mesto Anglicka nechválne známe kvôli vyčíňaniu Jacka Rozparovača alebo chválne známe vďaka brisknej mysli knižného Sherlocka Holmesa. A taký je aj Londýn. Nájdete tú krásne štvrte, no aj také, ktoré sú ponuré a máte pocit, že keby natáčal film o Jackovi, malo by to byť práve tu. No radšej sa pozrime na tie miesta, ktoré ani po storočiach nestratili svoj lesk a povestné gentlementstvo. Čo by ste nemali vynechať pri návšteve Londýna?

Nesnažte sa vidieť všetko

Prišli ste do Londýna na víkend? Nesnažte sa vidieť všetko. Zodrali by ste sa z kože. Pri dnešných cenách leteniek je lepšie pozrieť si to, čo chcete vidieť, na viackrát. Veľmi ľahko by sa mohlo stať, že miesto príjemného výletu, by ste absolvovali náročnú túru. Preto začnite pokojným tempom pri Buckinghamskom paláci, možno vám z okna zakýva aj samotná anglická kráľovná. Príjemným tempom, ktoré vám znepríjemní nanajvýš chladné počasie – takže dámy, noste šatky – prejdite ku Westminsterskému palácu s Big Benom. Tu vám môže zakývať všetkých 650 členov anglického parlamentu. A keď ste už tu, nevynechajte ani návštevu Westminsterského opátstva.

Spoznajte aj menej známe miesta

Menej známym miestom v Londýne, hoci ho pozná celý svet, je Battersea Power Station. Ako je to možné? Milióny ľudí poznajú túto stavbu z obalu albumu Animals známej kapely Pink Floyd. Tak, už viete, že je v Londýne a stojí za to ju navštíviť. Krásna industriálna budova, ktorá očarila nielen hudobníkov z Pink Floyd. Ďalším takýmto miestom je Wilton's Music Hall. Zrekonštruovaná divadelná sála z viktoriánskej éry, kde vystupujú hudobníci, herci či artisti. Bojíte sa, že nebudete rozumieť? Pomôže vám jazyková škola a rýchly kurz angličtiny. Najdôležitejšie sú aj tak emócie.

Mesto parkov

Je neuveriteľné, že také veľké mesto ako Londýn, má toľko krásnych parkov. Najznámejší je Hyde park, kdesa pravidelne konajú veľké hudobné podujatia. Ak ste fanúšik futbalu, tak v Londýne si prídete na svoje – sídli tu 5 pravidelných účastníkov Premier League. Dôležité je však, aby ste si to skutočne vychutnali a neboli v časovej tiesni. Kúpte si letenky od spoločnosti British Airways a navštívte metropolu Anglicka.

PR článok, Foto: stocksnap.io

Používate zastaralý internetový prehliadač, preto sa niektoré prvky stránky nemusia zobrazovať správne. Pre zlepšenie zobrazovania stránok a zvýšenie bezpečnosti na internete Vám odporúčame používať niektorý z moderných prehliadačov.