V Piešťanoch zrekonštruovali balneoterapeutické centrum

15 April 2014

Po zhruba polrok trvajúcej rekonštrukcii odovzdali pred pár dňami Slovenské liečebné kúpele Piešťany, a.s., znovu do užívania svoje balneoterapeutické centrum.

Prestavba za viac ako deväť miliónov investovaných eur sa začala v novembri 2013 po 40 rokoch úspešnej prevádzky. Interiér, podobne ako pri 1. etape rekonštrukcie balneocentra, vyšiel z dielne známej rakúskej dizajnérky Giny Zarski, ktorá opakovane využila motívy symbolov piešťanských kúpeľov - lekna a páva. Realizačné projekty pochádzajú od architekta Christa Tursunova, ktorý bol autorom originálneho návrhu centra z konca 70. rokov.

Svoje kapacity rozšírilo zrkadlisko – bazén s termálnou liečivou vodou, zvýšila sa aj kapacita fitnescentra na 300 m2, pribudol krytý bazén s vlastnou rehabilitáciou a saunou. „Rehabilitačné centrum bude využívať najmodernejšie medicínske metódy, vrátane vybavenia s malou kuchynkou a automobilom, aby sa s rehabilitujúcimi pacientmi mohli čo najlepšie precvičovať úkony bežného života. Rehabilitačné prístroje podporujú rehabilitáciu kolena, ramien a kĺbov pri reumatických ťažkostiach a po operáciách," informovala hovorkyňa kúpeľov Tatiana Šuláková.

Spracoval Prokop Slováček, tasr, foto: Slovenské liečebné kúpele Piešťany, a.s. 

Používate zastaralý internetový prehliadač, preto sa niektoré prvky stránky nemusia zobrazovať správne. Pre zlepšenie zobrazovania stránok a zvýšenie bezpečnosti na internete Vám odporúčame používať niektorý z moderných prehliadačov.