NÁŠ TIP: Karneval v Nice

31 January 2014

Ohřejte se v únoru na karnevalu v hlavním městě francouzské Riviery

V hlavním městě francouzské Riviery se od 14. února do 4. března koná jeden z největších karnevalů světa na téma „Král gastronomie“. Více než tisíc hudebníků a tanečníků a množství alegorických vozů zdobených živými květy, především mimózami, gerberami a liliemi, vytvářejí autentickou až magickou atmosféru v okolí promenády des Anglais. 

Tanec, masky, extravagantní ohňostroj, všechno doprovázené živou hudbou lákají už tradičně cizince z celého světa. Docela oprávněně, protože, zatímco všude panuje zimní počasí, tady naopak, vládne mírně středomořské podnebí a dobrá nálada. Tradice tohoto bujarého karnevalu sahá až do středověku a jeho dnešní podoba je stejně lákavá a nápaditá, jako za dávných časů. Letos je to už  300. výročí této karnevalové atrakce na francouzském pobřeží.

GK

www.nicecarnaval.com

Súvisiace aktivity

Kam za kultúrou a kultúrnym dedičtvomKam za zaujímavosťami a poznanímKam za dobrým tipomKam za dobrou kuchyňouKam na víkendKam za oddychomKam ísť načerpať sily
Používate zastaralý internetový prehliadač, preto sa niektoré prvky stránky nemusia zobrazovať správne. Pre zlepšenie zobrazovania stránok a zvýšenie bezpečnosti na internete Vám odporúčame používať niektorý z moderných prehliadačov.