Svet hodín a šperkov v Bazileji

13 March 2013

Omega, Chopard, Rolex, Patek Philipe, najznámejšie značky hodiniek sa budú prezentovať v konfrontácii s modernými šperkami na tradičnej svetovej výstave hodín v Bazileji - Baselworld, ktorá otvorí brány 25. apríla a potrvá do 2. mája 2013.

Všetko sa to začalo v roku 1970, kedy Gucci otvoril prvý módny dom s hodinami. Od tej doby sa výrobcovia hodín inšpirujú šperkami a šperky zasa hodinkami. Táto konfrontácia módnych doplnkov viedla napokon k novému ponímaniu účelovosti náramkových hodiniek, ktoré sa stávajú módnym doplnkom. A to aj vďaka spojitosti s vysokou kvalitou, ale aj s módnym šperkom. Zásluhu na tom majú zväčša francúzski a talianski dizajnéri, ktorí úzko spolupracujú s precíznymi švajčiarskymi výrobcami hodiniek. Najčastejšie pri výrobe značkových hodiniek vstupuje do hry žlté a ružové zlato, ako aj  diamanty, keramika a farebné sklo. Toto vzájomné ovplyvňovanie šperkov pri výrobe hodiniek priviedlo každoročne do Bazileje predovšetkým najznámejších  módnych tvorcov z celého sveta. Tí práve tu nachádzajú inšpiráciu pre svoje neobyčajné diela. A to vďaka pôsobivým kreáciám najúspešnejších výrobcov hodiniek a šperkov. No nielen odborníci, ale aj laická verejnosť naisto ocení  nápaditosť a fantáziu, ktorá tu spája  účelovosť nosenia hodiniek s nosením šperku, či už na rukách alebo na krku.

www.baselworld.com

Gabriela Kopicová

Súvisiace aktivity

Kam za kultúrou a kultúrnym dedičtvomKam za oddychomKam za zaujímavosťami a poznanímKam ísť načerpať silyKam za dobrým tipomKam na turistikuKam za športom  v zimeKam na dovolenkuKam za dobrou kuchyňouKam za športom v leteKam na víkend
Používate zastaralý internetový prehliadač, preto sa niektoré prvky stránky nemusia zobrazovať správne. Pre zlepšenie zobrazovania stránok a zvýšenie bezpečnosti na internete Vám odporúčame používať niektorý z moderných prehliadačov.