Región Sankt Johann – Alpendorf... perfektná dovolenka

21 March 2018

Asi 60 kilometrov južne od mesta Salzburg leží v širokej doline rieky vo výške 615 metrov obec Sankt Johann, v známom regióne Pongau. Síce malé mestečko, ale o to aktívnejší život jeho obyvateľov i ľudí z blízkeho okolia. Tak ako v zime, aj v lete je obľúbeným cieľom dovolenkárov, rodín s deťmi.

Vznikla značka, ale aj nový región Skigebiet Snow Space Salzburg. Má 120 kilometrov najlepšie preparovaných zjazdoviek a 44 moderných vlekov a lanoviek. Začiatočníci, ale aj pokročilí lyžiari sú oblasťou Snow Space Salzburg nadšení, lebo sú to široké zjazdovky optimálne pre prvé oblúčiky vašich ratolestí, či náročné zjazdy pre vašich starších rodinných príslušníkov, či pre vás, rodičov. Do konca sezóny 2018/19 investuje región Snow Space Salzburg 50 miliónov eur do nových vlekov a vylepšenia komfortu v celom lyžiarskom areáli. Už dnes je v tejto časti Rakúska stopercentná istota snehu, vďaka moderným zasnežovacím zariadeniam.

Early Bird Skiing: pre  tých, ktorí si neváhajú kvôli menčestru na zjazdovke ráno privstať. Snoubordisti a lyžiari majú práve tu, v skorých hodinách možnosť v rannom tichu zlyžovať región a na čerstvo upravenom teréne spraviť prvé oblúky. Ráno potom zakončíte výdatnými raňajkami. A nielen to, oblasť počas pekných dní tí odvážnejší a zdatní spoznajú aj z výšky, na palube helikoptéry, spoločnosti  Heliport. Tak neváhajte, využite ponuku na návštevu tejto zaujímavej oblasti i posledné zimné dni ešte pred Veľkou nocou.

Ďalšie informácie na: www.sanktjohann.com alebo na www.alpendorf.com

Foto by: www.sanktjohann.com spracovala Beata Havranová

Súvisiace aktivity

Kam za kultúrou a kultúrnym dedičtvomKam za oddychomKam za zaujímavosťami a poznanímKam ísť načerpať silyKam za dobrým tipomKam na víkendKam na turistikuKam za zdravím, wellnessomKam za dobrou kuchyňou
Používate zastaralý internetový prehliadač, preto sa niektoré prvky stránky nemusia zobrazovať správne. Pre zlepšenie zobrazovania stránok a zvýšenie bezpečnosti na internete Vám odporúčame používať niektorý z moderných prehliadačov.