Región Bad Gastein v lyžiarskom raji Ski Amade

23 December 2015

Približne štyri hodiny autom z Bratislavy, smerom na západ, je región Ski Amadé a v ňom dolina Gastein. Má vynikajúcu ponuku na lyžovanie i oddych v termálnych kúpeľoch. Tento skvelý lyžiarsky región má tri vynikajúce strediská: Dorfgastein, Bad Gastein a pre milovníkov freeridu (ale nielen toho) Sport Gastein. Ten leží v nadmorskej výške 2650 metrov, a teda má garanciu výborných snehových podmienok.

!!!Novinka: Freeride Map – Hohe Tauern Select

Od tejto zimy je pre milovníkov free ridu k dispozícii špeciálna free ride mapa. Usmerní vás, kde nájdete tie najlepšie miesta, či ako sa k nim dostanete. Táto svetová novinka je dostupná v papierovej forme ako mapa alebo ako aplikácia pre telefóny. Všetky "off" zjazdovky a špeciálne svahy sú vyznačené v tzv. free ride koridoroch v troch stupňoch obtiažnosti. Praktická mapa je v rozmeroch 1:25 000 a ukáže vám všetky potrebné informácie pri plánovaní trasy a rozhodovaní sa kde si chcete zajazdiť.

  • Mapa je  v rozmeroch 1:25 000 a poskytuje všetky informácie
  • Všetky lokálne trasy na jednej mape
  • Je vytlačená na odolnom papieri
  • Prehľadná – tri stupne obtiažnosti  vyznačené v troch rôznych farbách
  • Kompletné vedomosti o základnom plánovaní, lavínovej prevencii a prvej pomoci, to všetko je zobrazené na zadnej strane
  • Je kompaktná – fromát 10 x 15 cm sa zmestí do každého vrecka nohavíc
  • Je v nemeckom a v anglickom jazyku
  • Mapu dostanete v každej pokladni ako aj online a stojí 19,50 €.
  • Svahy: Gastein, Mölltaler Gletscher & Ankogel
  • Novinka: na týchto svahoch si môžete kúpiť už aj jedno, alebo dvojdňový lyžiarsky pas
  • Denný pas jednodňový stojí: 53 € (dospelý), 39 € (mládež), 26 € (deti)

 

 

Festival Art on Snow Gastein: od 30. januára do 5. februára 2016 sa bude v doline Gastein opäť všetko točiť okolo umenia. A to už piaty rok po sebe. Umelci z rôznych krajín ale aj domáci, prídú vytvoriť a predstaviť publiku svoje umelecké diela v spojení so snehom na najväčsom festivale Álp. Tento raz pod mottom „Príbehy doliny Gastein“.

Sánkovanie: Bad Gastein má sánkarsku dráhu s umelým osvetlením, dlhú 2,5 kilometra. Na drevených saniach, ktoré kedysi slúžili na prepravu horského sena, budete v krkolomnej rýchlosti letieť dole z kopca. Jazda z vrcholu po zotmení robí zo sánkovania doslova nezabudnuteľný zážitok. A samozrejme, po dobrej sánkovačke, free ride, či lyžovačke na hostí čakajú známe termálne kúpele v Bad Hofgasteine a v Bad Gasteine. Radónová voda, ktorú tu majú, je optimálna pre pohybové ústrojenstvo.

Viac informácií na: www.gastein.com, www.kamkam.eu

http://www.gastein.com/de/thermen-gesundheit/alpentherme

http://www.skigastein.com/de/winter/freeride-map

 

Ďalšie informácie pre novinárov: www.kamkam.eu, B.H.PUBLIC RELATIONS & PROMOTION s.r.o., Mgr. Beata Havranová, marketing@kamkam.eu, tel:0905 648 207

Súvisiace aktivity

Kam za dobrou kuchyňouKam za oddychomKam za zaujímavosťami a poznanímKam ísť načerpať silyKam za dobrým tipomKam na víkendKam za športom  v zimeKam za zdravím, wellnessom
Používate zastaralý internetový prehliadač, preto sa niektoré prvky stránky nemusia zobrazovať správne. Pre zlepšenie zobrazovania stránok a zvýšenie bezpečnosti na internete Vám odporúčame používať niektorý z moderných prehliadačov.