Múzeum Madame Tussauds - vosk ako globálny faktor úspechu

05 June 2015

Čo bolo kedysi putovnou výstavou šikovnej francúzskej výtvarníčky sa počas posledných 200 rokov rozvinulo na takpovediac svetové impérium. V legendárnych múzeách voskových figurín stretnete v presnej podobe známe hviezdy filmového plátna, športovcov, politikov či vedcov.

Dokonalé kópie známych osobností z vosku umožňujú ich obdivovateľom priamy kontakt s idolom, či obľúbencom. Dokonca sa v jeho tesnej blízkosti môžu odfotografovať, a to je veľmi lákavá predstava. Pri tvorbe dvojníka tvorcovia  dávajú pozor na každý detail, aby bol výsledný efekt dokonalý, autentický. „Začína sa to oblečením, ktoré je často originálom. Tak to bolo napríklad v prípade legendárneho speváka Udo Jürgensa, Petra Alexandra, alebo Celine Dion. Aj všetko ostatné musí sedieť. Veď nakoniec celý proces tvorby figuríny trvá tri až šesť mesiacov,“ povedala tlačová hovorkyňa múzea Madame Tussauds vo Viedni, pani Nina Zebre.  

Každá vosková figurína vzniká v štúdiách v Londýne, kde sa na jej výrobe podieľa takmer 100 umelcov. Tak, aby vynikol aj ten najmenší detail, na tvári, na rukách, aby každá figurína bola dokonalým umeleckým dielom a dokonalou kópiou živej reálnej osoby. Verili by ste, že jeden figurína stojí až 200 tisíc EUR? 

Urobte si fotku s  víťazmi Eurovízie

Svoje miesto vo viedenskom múzeu voskových figurín už majú Udo Jürgens, Abba a Celine Dion. Od 13. apríla k nim pribudla aj vosková figurína vlaňajšej víťazky hudobného podujatia Eurovision Song Contest menom Conchita Wurst. Tá, alebo ten, poburuje i ohuruje celý svet svojim ženským vzhľadom a zároveň dokonale zastrihnutou mužskou bradou.  

Iba v múzeu Madame Tussauds vo Viedni, v srdci viedenského Prátru, možno obdivovať verné kópie obľúbených celebrít celkom zblízka a sú takmer ako živé.  Na ploche viac ako 2.000 m², kde je viac ako 77 voskových figurín je o zábavu postarané. Naozaj pre každú vekovú kategóriu.   

Stretnete tu politikov, vizionárov, legendy filmového plátna, známe postavy hudobného sveta, športovcov, napríklad známeho futbalistu Davida Alabu... Doteraz nikdy neboli tieto známe osobnosti tak blízko. Môžete zaujať miesto na tróne cisárovnej Márie Terézie, dirigovať s Johannom Straussom alebo sa jednoducho stať časťou obrazu Adele od Gustava Klimta.

NOVINKA OD MÁJA: Od 13. mája je múzeum Madame Tussauds vo Viedni úplne v znamení známej Eurovízie. Len tu sa môžete odfotografovať so siedmimi víťazmi tejto obľúbenej pesničkovej súťaže. A to všetko preto, že práve vo Viedni sa v máji uskutočnil aktuálne jej posledný ročník. Vďaka Conchite Wurst, ktorá vlani túto súťaž vyhrala.

Viac informácií sa dozviete na: https://www.madametussauds.com/Wien/alebo na: https://www.facebook.com/MadameTussaudsWien

Otváracia doba: denne od 10:00 do 18:00 (posledný vstup  je o 17:00)

Upozornenie! V letných mesiacoch je múzeum Madame Tussauds Wien otvorené až do 20:00. Od  29. 6 do 30. 8 je teda posledný vstup 19:00.

Ako sa tam dostanete?

Múzeum Madame Tussauds Wien sa nachádza  priamo na Riesenradplatz v známom viedenskom Prátri.

Adresa: Madame Tussauds Wien, Riesenradplatz, 1020 Wien

Príchod metrom - U-Bahn: stanica metra „Praterstern” je vzdialená len niekoľko metrov a cca 3 minúty pešej chôdze. K tejto zastávke metra sa dostanete U-Bahn linkou U1 alebo U2 . Sledujte označenie smer Práter (Prater). Nájdete nás priamo na Riesenradplatz vo viedenskom Prátri. 

Príchod rýchlovlakom - S-Bahn: K stanici „Praterstern“ sa dostanete linkami S1, S2, S3, S5, S6, S1, S2, S3, S5, S6, S7, S9 alebo S15. Sledujte označenie smerom na Práter (Prater).

Príchod autobusom: Na zastávku autobusu „Praterstern“ sa dostanete linkou  80A. Odtiaľ je to len 500 metrov. Stačí sledovať smerovku k Prátru (Prater ).

Príchod električkou: linka 0 a 5. Sledujte označenie smer Práter (Prater).

Príchod osobným autom (PKW/ Bus): Sledujte označenie na „Prater/ Messezentrum“. Práter ponúka viacero parkovacích miest. Jeden parkovací priestor „Prater/ Riesenrad“ je taktiež k dispozícii.

TS, spracoval SLO, Foto: Madame Tussauds Wien

Súvisiace aktivity

Kam za dobrou kuchyňouKam za kultúrou a kultúrnym dedičtvomKam za oddychomKam za zaujímavosťami a poznanímKam ísť načerpať silyKam za dobrým tipomKam na turistikuKam na víkendKam a kde sa ubytovaťKam na dovolenku
Používate zastaralý internetový prehliadač, preto sa niektoré prvky stránky nemusia zobrazovať správne. Pre zlepšenie zobrazovania stránok a zvýšenie bezpečnosti na internete Vám odporúčame používať niektorý z moderných prehliadačov.