Južné Tirolsko : Fotogaléria a VIDEO

02 March 2015

Cortina d'Ampezzo, Alta Badia, Val Gardena, Sella Ronda, Kronplatz, Arabba... To sú lyžiarske strediská, pri mene ktorých zaplesá každé srdce vášnivého milovníka lyžovania. Všetky ležia v Taliansku, konkrétne v Južnom Tirolsku a všetky ich môžete zažiť počas jednej lyžovačky. A je to zážitok, na ktorý len tak nezabudnete.

Cesta do Južného Tirolska, do nádherných Dolomitov (vedeli ste že Dolomity sú od roku 2009 na zozname prírodného dedičstva UNESCO?), trvá z Bratislavy okolo šesť hodín, možno o kúsok viac, záleží na tom, kde budete ubytovaní. Ale stojí to za to. Ocitnete sa v objatí tradičnej horskej architektúry, kde dominuje drevo, medzi ľuďmi s uvoľnenou talianskou náturou, ale hlavne pod zjazdovkami, ktorých ja navôkol toľko, že vám až bude ľúto, že ich nestihnete zlyžovať všetky. Ak patríte medzi tých, ktorí neradi „derú“ stále dookola tie isté svahy v tom istom stredisku, je pre vás tento región ako stvorený. Všade je dostatok širokých svahov, dokonale upravených, veľkým plusom tohto kúta sveta je azúrová obloha, ktorá dominuje počasiu takmer počas celej zimy.

KOMPLETNÁ FOTOGALÉRIA NA FACEBOOKU

Podrobnejšie informácie sa dozviete v článku: Sella Ronda a jej „zubaté sestry“...

Viac informácií: http://www.kronplatz.com/ (aj v češtine)

Cenník skipasov nájdete tu: www.kronplatz.com/cz/kronplatz/skipasy/ceny/     

Text, fotografie a video: Prokop Slováček (www.kamkam.eu)

Súvisiace aktivity

Kam na dovolenkuKam za dobrou kuchyňouKam za kultúrou a kultúrnym dedičtvomKam za športom v leteKam za oddychomKam za zaujímavosťami a poznanímKam ísť načerpať silyKam za dobrým tipomKam za dobrým vínomKam za zdravím, wellnessomKam za športom  v zimeKam na turistikuKam na víkendKam a kde sa ubytovať
Používate zastaralý internetový prehliadač, preto sa niektoré prvky stránky nemusia zobrazovať správne. Pre zlepšenie zobrazovania stránok a zvýšenie bezpečnosti na internete Vám odporúčame používať niektorý z moderných prehliadačov.