Rakúsky zámok Kobersdorf ožije opäť Nestroyom

17 June 2014

Rakúsky herec, dramatik a satirik Johann. N. Nestroy žil a tvoril v 19. Storočí. Zanechal po sebe celý rad skvelých komédií. Boli už počas jeho života veľmi obľúbené a hrávali sa v celom vtedajšom Rakúsko-Uhorsku, medzi iným aj v Bratislave. Práve tu autor niekoľkokrát sám vystúpil aj ako herec. Komédia Pán Mimo (v nemčine „Der Zerrissene“) zožala na premiére obrovský úspech a len vo Viedni dosiahla v tom čase predstavte si, viac než sto repríz!!!!!

Hlavným hrdinom je bohatý kapitalista, pán Lips, ktorý je – ako sám hovorí – celkom „mimo“ zo svojho bohatstva, života v nadbytku, prepychu bez akéhokoľvek vzrušenia. Jeho city sú otupené a má dojem, že život je zbytočný. Len pripomenieme, že tohtoročné divadelné predstavenie Pán Mimo v Bratislave režíroval bravúrne pán Vajdička, pána Lipsa stvárnil nemenej bravúrne Daniel Heriban. V lete siahnu po Nestroyovi aj rakúski divadelníci. Intendant divadelných slávností na zámku Kobersdorf v strednom Burgenlande, známy a obľúbený rakúsky herec Wolfgang Böck sa v divadelnej komédii predstaví ako kováč Gluthammer. Je intendantom divadelných slávností na zámku a svoju úlohu nielen ako intendant ale aj ako herec zvláda už jedenásty rok.

V zámku ako takom sa konajú divadelné slávnosti už od roku 1972. Spomeňme niekoľko titulov, ktoré tu diváci videli, napríklad Dáma od Maxima, Opera o troch grošoch atď. Réžie rakúskeho “pána Mima” sa ujala pani Christine Wipplinger. Divadelné slávnosti sa konajú od 1. do 27. júla 2014.

Beata Havranová

www.schlossspiele.com

SÚŤAŽ – s www.kamkam.eu

● 2 vstupenky na predstavenie “Der Zerrissene“ vo štvrtok, 10. júla 2014,

začiatok o: 20:30 hodine, zámok Kobersdorf ( ca 20 km od Eisenstadtu smerom na Oberpullendorf a Sopron) - Schloss-Spiele Kobersdorf

● 1 prenocovanie v dvojposteľovej izbe s raňajkami vo štvrok, 10. júla 2014, Hotel Sonnenhof, 7361 Lutzmannsburg – stredný Burgenland.

Optimálne bude, keď  súťažiaci majú aspoň základy nemeckého jazyka, respektíve jeden z dvojice pre ktorú našu ponuku - možnosť venujeme. Lístky si záujemcovia musia bezpodmienečne vyzdvihnúť na meno v pokladni, priamo v Kobersdorfe – zámku pol hodinu pred predstavením.  

SÚŤAŽNÁ OTÁZKA: Kto stvárnil pána Lipsa v slovenskej verzii komédie „Pán Mimo“, ktorá mala nedávno premiéru v Bratislave?

Odpovede nám posielajte do 25. júna na adresu marketing@kamkam.eu

Veľa šťastia vám želá tím portálu www.kamkam.eu

Pravidlá súťaže tu  

Používate zastaralý internetový prehliadač, preto sa niektoré prvky stránky nemusia zobrazovať správne. Pre zlepšenie zobrazovania stránok a zvýšenie bezpečnosti na internete Vám odporúčame používať niektorý z moderných prehliadačov.