Pohľadnica z letného Talianska

29 July 2013

Rossiniho festival v Pesare; Etna pod UNESCO; hotel určený deťom

Aj Etna, aj vily Medici 
Do zoznamu svetového kultúrneho dedičstva sa na ostatnom zasadnutí výboru Unesco zaradila aj sopka Etna. „Táto 3335 vysoká sopka je jasným príkladom geologického procesu a vulkanickej krajiny“, tak znie zdôvodnenie členov výboru. No nielen Etna, ale aj vily a záhrady rodiny Medici sa dostali do zoznamu Unesco. Medzi vily a záhrady Medičijských, ktorým sa ušlo toto uznanie patrí predovšetkým Giardino di Boboli vo Florencii a Parco Mediceo di Pratolino ako aj 12 jedinečných medičijských víl, medzi nimi Villa di Cafaggiolo v Barberino di Mugello, Villa di Castello, Villa La Petraia vo Florencii, Villa Poggio a Caiano v Prato a Vila di Cerreto Guidi. 
Rossiniho festival v Pesare
Pesaro, rodné mesto Gioacchina Rossiniho, si už tradične každoročne pripomína svojho  hudobného skladateľa veľkolepým operným festivalom. V tomto roku sa bude konať v čase od 10.- do 23. augusta. Organizátori festivalu zaradili Rossiniho najčastejšie hrané operné diela, ako je napríklad „Talianka v Alžíri“, či  „Barbier zo Sevilly“. V rámci festivalu Giovane dostanú možnosť aj talentovaní muzikanti, ktorí tak obohatia program o svoje interpretačné umenie. Takže aj v talianskom Pesare možno stráviť kultúrne leto.
Detský hotel pri mori 
Prvý hotel, určený deťom otvorili v talianskom Bibione. Je situovaný priamo pri mori a má vlastnú pláž. Všetko je tu zamerané na plnú spokojnosť detí a dokonca pre celkom malé deti je k dispozícii aj špeciálny baby priestor, kde je kvalifikovaný personál, ktorý sa venuje deťom od 0 do 2 rokov. Hotel tiež ponúka bohatý zábavný program pre staršie  deti, ako napr. babytanec, divadlo, módnu prehliadku, spoločenské hry, takisto so školenými animátormi. Väčšina hier s deťmi sa odohráva vonku, na čerstvom vzduchu, aj pri zlom počasí si deti prídu na svoje , a to vo veľkej hale s možnosťou hier a sledovania tv programov. Počas leta je deťom k dispozícii aj špeciálny vláčik, ktorý ich  raz do týždňa vyvezie do prekrásneho zábavného parku v Bibione, aby sa mohli dosýta vyšantiť. 
GK

Súvisiace aktivity

Kam za kultúrou a kultúrnym dedičtvomKam za dobrým tipomKam za zaujímavosťami a poznanímKam za oddychomKam ísť načerpať silyKam na víkendKam na turistikuKam na dovolenku
Používate zastaralý internetový prehliadač, preto sa niektoré prvky stránky nemusia zobrazovať správne. Pre zlepšenie zobrazovania stránok a zvýšenie bezpečnosti na internete Vám odporúčame používať niektorý z moderných prehliadačov.