Karawankenhof - budúcnosť wellnesu

12 February 2013

V blízkosti mesta Villach v rakúskej spolkovej krajine Korutánsko sa nachádza raj pre oddych tela a duše – termálne kúpele Warmbad – Villach. Dominantou je nový hotel Karawankenhof.

Novozrekonštruovaný hotel Karawankenhof ponúka milovníkom aktívneho oddychu – plávanie v liečivej termálnej vode, tobogány, šmykľavky, sauny a turecké kúpele vo wellness priestore a fitness centrum novej generácie.  Prečo ho vyhľadávajú všetky vekové kategórie? Nuž jednoducho preto, že pri rekonštrukcii a modernizácii hotela sa myslelo naozaj na všetkých – od tých najmenších až po seniorov, zdravotne postihnutých a ľudí po úrazoch.

Architekti, stavební robotníci, ťažké stavebné stroje a celý tím organizátorov rekonštrukčných prác zanechali za sebou skutočne vysoko funkčný areál hotela Karawankenhof, ktorý pripomína svojim exteriérom aj interiérom až futuristickú fantáziu  - sú to akési kúpele budúcnosti.

Hostia hotela sa dostanú v županoch a papučiach  do vodného sveta cez spojovaciu chodbu, návštevníci však môžu do neho vstúpiť aj cez samostatný vchod, pred ktorým je rozsiahle parkovisko.

Bazény a pridružené atrakcie majú plochu 1140 m2  a sú určené na rekreáciu, aktívny oddych, ale aj zábavu. Okrem zaujímavo riešených bazénov  s termálnou vodou (napr. v tvare krivky) má vodný svet aj 25 – metrový plavecký bazén. Na milovníkov aquaparkov čakajú tobogány, Crazy River (môžete sa nechať katapultovať silou vody), šmykľavky, ale aj bazén, ktorý je prepojený s vonkajším priestorom. Môžete plávať zo zakrytého areálu do vonkajšieho, kde je počas zimných mesiacov nad vodou para a niekedy na plavcov aj sneží.  Samozrejmosťou je vírivka s horúcou termálnou vodou. Nezabudlo sa ani na najmenších  - mini bazén je tu práve pre nich. Súčasťou hotela je vtipne riešený detský kútik.

Kúpeľná časť má rozlohu 2000 m2. Je to wellness v pravom zmysle slova – priestor, ktorý    pomáha k opätovnému nadobudnutiu telesnej a duševnej rovnováhy. Nachádzajú sa tu rôzne sauny, turecký kúpeľ – hammam, kozmetické štúdiou, masážne centrum, miestnosti na  odpočinok. To všetko dopĺňa relaxačná hudba, žblnkajúca voda, vône zo špeciálnych olejov  a pod. Vedľa baru s občerstvením je východ na strechu, kde v lete môžete naberať slnečné lúče a kochať sa výhľadom na Alpy. Na vedľajšej terase je vírivka.

V kúpeľnej časti je aj relaxačný systém Energy Cube, ktorý vyvinuli lekári a odborníci zaoberajúci sa regeneráciou ľudského tela. Jej základ tvoria: svetlo na posilnenie imunitného systému, aromatické terapie pre rovnováhu tela a duše, hudba a terapia založená na navodení dokonalého uvoľnenia  a nakoniec teplo, ktoré pôsobí do hĺbky a uvoľňuje svalové napätie. 

Fitness centrum - lahôdkou pre milovníkov fitness  je centrum (rozloha 700 m2)  so strojmi, o ktorých mnohí ešte iba snívajú. Záťaž pri cvičení nie je zabezpečená pomocou závažia, ale pomocou tlaku vzduchu, ktorý vytvára odpor. Dá sa nastaviť  podľa kondície cvičiaceho, tento systém šetrí kĺby a čo je zaujímavé – na týchto prístrojoch môžu cvičiť aj ľudia po úrazoch, alebo napr. po cievnej mozgovej príhode v rámci liečebnej rehabilitácie. Prístroje a náradie na cvičenie majú rôzne tematické zameranie – na precvičovanie rôznych častí tela.

Liečebné účinky termálnej vody – voda, ktorá vyviera zo šiestich prameňov je vhodná predovšetkým pri zápaloch pohybového aparátu. Termálna voda má teplotu 29,9 stupňov Celzia a zmierňuje bolestivé a zápalové stavy. V termálnych prameňoch  Warmbad – Villach sa v dávnych časoch kúpali už Kelti a Rimania. Kúpele sa postupne rozvíjali a v 18. storočí sa o ne zaujímal dokonca Napoleon. Dnes predstavujú vyvážený, veľmi príjemný liečebný a rekreačný priestor, ktorý vyhľadávajú  najmä návštevníci z Rakúska a vzhľadom na blízkosť hraníc aj obyvatelia Talianska a Slovinska. Pre Slovákov je to výzva na relax najmä počas lyžovania v blízkom alpskom regióne.

www.kaerntentherme.comwww.karawankenhof.com

Milica Šarmírová

Používate zastaralý internetový prehliadač, preto sa niektoré prvky stránky nemusia zobrazovať správne. Pre zlepšenie zobrazovania stránok a zvýšenie bezpečnosti na internete Vám odporúčame používať niektorý z moderných prehliadačov.