Odpočiňte si naplno - v St. Johann in Salzburg, nebo v Montafonu

18 December 2018

Dva regiony, ve dvou rakouských spolkových zemích, které však mají mnoho společného. Lyžování, kvalita služeb a ubytování, aktivity mimo sjezdovek. Ráj na zemi, pro ty, kteří milují zimní dovolenou s množstvím pohybu i relaxu.

Solnohradsko

St. Johann in Salzburg  -  užijte si nejkrásnější dny naplno

St. Johann in Salzburg leží jen 60 kilometrů na jih od sídla spolkové země Salzburg. Ne bez příčiny je nazývána mekkou labužníků celého světa. V létě i v zimě míří do St. Johann, aby unikli  každodennímu stresu a strávili příjemné chvíle s rodinou a přáteli.

Magnetem zimních radovánek je lyžařské středisko Snow Space Salzburg se 120 kilometry sjezdovek, které  začínají přímo v alpské vesnici městečka St. Johann. Co to pro hosty znamená? Připnete si lyže přímo před hotelem a už jste na svahu! Žádné skibusy a čekání ve frontě – lyžovačka jako za starých časů... Nostalgie sálá nejvíce z vleku na Hahnbaum, který vyjíždí přímo z centra St. Johann. Rodiny potěší i cvičná louka s vlekem pro děti, který je úplně zdarma!

Návštěvníkům se kromě lyžování nabízí i možnost turistiky, sáňkování, jízdy na saních tažených koňmi, široká nabídka restaurací a hospůdek, ale i nákupní ulice St. Johann. Toto lyžařské středisko je potřeba umět si  jednoduše užít – od zasněžených vrcholů až po šálek svařeného vína, kávy nebo kousek Sacherova dortu. A jaké jsou novinky? Na 35 kilometrové túře Hermanna Maiera v nadmořské výšce 6 700 metrů, zažijete nádherné pocity z lyžování v obcích St.Johann-Alpendorf, Flachau a Wagrain.

www.snow-space.comwww.sanktjohann.com

Vorarlberg

Zanechejte každodenní stres doma - Montafon – zpomalte a zamilujte se do světa ticha

Na jižním okraji rakouské spolkové země Vorarlberg čeká návštěvníky přírodní ráj klidu  a relaxu. Poznávat ho mohou svým vlastním tempem – v pohybu, při odpočinku  i během osobních setkání s obyvateli tohoto alpského regionu.

Alpské údolí na hranicích Rakouska a Švýcarska je známé svými vrcholy Rätikon, Silvretta a Verwall, s nejvyšším štítem spolkové země Piz Buin, vysokým 3 312 metrů n/m. Téměř 40 kilometrů dlouhá dolina splňuje vše, co si milovník zimní turistiky vysnil – 295 kilometrů sjezdovek, 150 kilometrů značených tras pro pochod na snežnicích, krytý bruslařský stadion, pět sáňkářských drah, plus dvě osvětlené dráhy pro noční sáňkování, 290 kilometrů zimních turistických chodníků a množství tras na běžkování.

Horské slunce odrážející se od sněhových krystalků, vrzání sněhu pod nohama a majestátní Alpy kam oko dohlédne – to je Montafon. Každodenní stres zůstal v dolině, tady je jenom slunce, vítr a tlukot vlastního srdce. Vyplatí  se zpomalit, vnímat nádherné křivky chrámu přírody a  vyčistit si hlavu od balastu civilizace. A možná i poznat místní horaly, jejichž pohostinnost a srdečnost je pověstná široko-daleko. Příjemné posezení v tradičních horských chatách a pěkných hotelech, na terasách horských chat a restaurací odhalí i další tajemství Montafonu – kulinářské klenoty a domácí speciality alpského regionu. Kromě posílení těla je potřeba potěšit i ducha pohostinnou atmosférou a gurmánskou nabídkou.

Turisty zaujmou i praktická řešení, která zjednoduší jejich pobyt,  například Montafon Brandnertal Card. Umožní využití lanovek a veřejné dopravy nejen v Montafone, ale i v okolitých regionech. Pohádková nádhera zimních Alp v Montafone je skvělou příležitostí zpomalit a přežít bílé dny jako z jiného světa – vždy nanovo a svým tempem.

www.montafon.at

Používate zastaralý internetový prehliadač, preto sa niektoré prvky stránky nemusia zobrazovať správne. Pre zlepšenie zobrazovania stránok a zvýšenie bezpečnosti na internete Vám odporúčame používať niektorý z moderných prehliadačov.