Vánoční trhy v Německu: svátek všech smyslů

18 October 2018

Lahodná vůně, slavnostní záře světel, libozvučně se linoucí vánoční hudba a kulinářské pochoutky – německé vánoční trhy jsou zážitkem pro všechny smysly.

U překrásně vyzdobených dřevěných stánků se prodává umělecké řemeslo, mlsný jazýček potěší vánoční cukroví, svařené víno a regionální speciality, a to vše za slavnostního hudebního doprovodu pěveckých souborů a dechových orchestrů.

Na německých vánočních trzích se v historickém a pohádkově vánočně laděném prostředí seznámíte se zdejšími zvyky, obyčeji a tradicemi – od severního pobřeží až po Alpy. Nejznámějšími jsou adventní trhy Christkindlesmarkt v Norimberku a Drážďanský Striezelmarkt. 

Vyberte si z více než 150 nejhezčích vánočních trhů v celém Německu. Najdete je vždy pod příslušným symbolem na mapě Německa včetně fotografie, otevírací doby a odkazu.

Více informací na: http://www.germany.travel/cz/specialni-nabidka/vanoce/vanoce.html

Foto: https://www.facebook.com/NemeckoTuristickaZeme/

 

Súvisiace aktivity

Kam na dovolenkuKam za dobrou kuchyňouKam za zaujímavosťami a poznanímKam za dobrým tipomKam na turistikuKam za kultúrou a kultúrnym dedičtvomKam na víkendKam za dobrým vínom
Používate zastaralý internetový prehliadač, preto sa niektoré prvky stránky nemusia zobrazovať správne. Pre zlepšenie zobrazovania stránok a zvýšenie bezpečnosti na internete Vám odporúčame používať niektorý z moderných prehliadačov.