Na kole i na bruslích – spoznejte nejkrásnější kouty Východní Moravy

23 May 2017

S rodinou či s přáteli, nebo si jen pročistit hlavu a udělat něco pro své tělo. Poznejte nová místa podél Baťova kanálu a řeky Bečvy, zvedněte si adrenalin v Bike Resortu Valašsko, zúčastněte se závodů na kolech nebo okoštujte dobrá moravská vína. Východní Morava nabízí nespočetné možnosti, jak zažít její krásy tak trochu z jiného pohledu.

Na kolech i na bruslích podél Baťova kanálu

Ústřední cyklostezku, jejíž délka je zhruba 80 km, si oblíbí nejen dálkoví cyklisté, ale také in-line bruslaři. Na své si přijdou také senioři, tělesně postižení či rodiče s dětmi, kteří ocení téměř absolutní rovinu a přehledný terén. Trasa je takřka celá vedená mimo motorovou dopravu, což uvítají především rodiče s dětmi. Svůj výlet můžete doplnit plavbou na výletní lodi, která je uzpůsobena také na převoz kol. Na tuto páteřní trasu navazuje nejen mnoho dalších cyklotras, ale také vinařské stezky.

Cyklostezka Bečva - poznejte krásu Beskyd

Kouzlo valašských dřevěnic a krásy beskydské přírody. To vše nabízí cyklostezka Bečva, která se skládá ze tří hlavních úseků. Najedete zde téměř 160 km. Zastavit se můžete v centrech historických měst s nespočetným množstvím památek. Nezapomenutelným zážitkem pak bude bezesporu návštěva rožnovského skanzenu.

Tipy, informace: www.vychodni-morava.cz 

Bike Resort Valašsko

Poznejte nedotčenou přírodu Javorníků a Vsetínských Beskyd na pomezí Moravy a Slovenska, která je protkaná cyklistickými trasami a adrenalinovými sjezdy dle úrovní jezdeckých schopností každého jednotlivce. Za návštěvu stojí bike parky ve Velkých Karlovicích, Zděchově, Vsetíně a v neposlední řadě si vyzkoušejte sjezd v zadní části údolí v Léskové.

Bike park Kyčerka ve Velkých Karlovicích ocení zejména milovníci adrenalinu

Bike park Kyčerka, který spadá do Bike Resort Valašsko, byl vybudován mimo jiné ve spolupráci s Kanaďanem Erikem Burgonem, který má na svědomí trasy například v Itálii nebo ve Francii. Tento park si zamilují všichni, kteří vyhledávají adrenalinové zážitky. Tratě vedené jak lesem, tak po sjezdovce, jsou obohaceny dřevěnými překážkami a dalšími zábavnými či technickými prvky. Bike park se skládá z několika tras různých obtížností, a je tedy vhodný nejen pro profesionální jezdce, ale také pro začátečníky a děti.

Nejen za poznáním, ale také za dobrým vínem Východní Moravy

Propojit výlet s ochutnávkou výborných vín může díky moravským vinařským stezkám. Uherské Hradiště je začátkem hned dvou vinařských cyklotras, které vás provedou vinařskými oblastmi Východní Moravy. Na stezce Rulandského bílého poznáte kromě poutního Velehradu, tupeské keramiky a archeoskanzenu v Modré i oblíbené víno zelenožluté barvy, které této trase propůjčilo své zvučné jméno. Vrchaře zase odmění vysoce položené vinice v této části slovácké vinařské podoblasti. Stezky vás zavedou nejen do malebných míst Východní Moravy, ale také za lidmi, pro které je víno celoživotní zálibou.

Tipy, informace: www.vychodni-morava.cz

Súvisiace aktivity

Kam za kultúrou a kultúrnym dedičtvomKam za dobrým tipomKam na víkendKam za dobrou kuchyňouKam za zaujímavosťami a poznaním
Používate zastaralý internetový prehliadač, preto sa niektoré prvky stránky nemusia zobrazovať správne. Pre zlepšenie zobrazovania stránok a zvýšenie bezpečnosti na internete Vám odporúčame používať niektorý z moderných prehliadačov.