Pre milovníkov turistiky, určite Kitzbühlské Alpy

10 May 2017

Atmosféra, príroda, päť dní vandrovania, 76 kilometrov, 5000 metrov hore a dolu po krásnych kopcoch Tirolska: optimálna cena turistických balíčkov vám umožní zažiť krásnu dovolenku s pohybom v Tirolsku!

To je produkt KAT Walk!

Známe kopce sú už ako známe hviezdy - Hohe Salve alebo legendárny Hahnenkamm (koná sa tu svetový zjazd).  Trasa KAT Walk sa tiahne cez mnoho krásnych vyhliadkových miest a vedie turistov po slnečnej strane Kitzbühlských Álp.

Kompaktný variant je na päť dní, má 76 kilometrov a takmer 5000 metrov rôznej výšky od Hopfgarten cez Kitzbühel, až do St. Ulrich v doline Pillerseetal.

Pri tomto variante je možné objednať si výhodný balík  bez starostí: šesť prenocovaní s polpenziou v príjemnom hostinci, ako aj v troj a štvorhviezdičkovom hoteli,  transport batožiny z jednej etapy do ďalšej, k tomu prospekty a mapy. Stojí 490 euro na osobu v dvojposteľovej izbe. Jednoducho zadáte dátum želaného príchodu a ostatné vám zorganizuje kompetentný personál turistickej kancelárie. Tí, ktorí si želajú zabukovať trasu so sprievodcom na vybraný termín, zaplatia 648 euro. Okrem variantu Kompakt je ďalšia možnosť tzv. Alpin-Variant. Trvá šesť dní, má trasy  pre začiatočníkov a milovníkov turistiky, v  ponuke sú aj túry len na tri dni. www.kat-walk.at

„Trasy sú značené červenou farbou ako trasy na túry v strednom stupni obtiažnosti, žiadne lezenie do vrchu. Jedinou ťažšou je pasáž na Kitzbüheler Horn, kde, keď ho zdoláte, istí turistu lano“, hovorí naša partnerka zo spoločnosti Kitzbüheler Alpen Marketing GmbH, pani Jöchtl. Avšak i napriek tomu, že trasa nie je ťažká, mali by ste mať za sebou aspoň čiastočné skúsenosti z alpinistického športu a výdrž, iba tak  budete mať  radosť z peknej trasy. Produkt KAT Walk je určený cieľovej skupine turistov, ktorí sú milovníkmi turistiky a vandrovania po horách a vedia si ju vychutnať. A čím je produkt KAT Walk ? Nejde o masovú turistiku. Produkt boduje u záujemcov vynikajúcimi ubytovacími kapacitami a výbornou gastronómiou v údolí. Batožina na vás čaká už v izbe, kde ste ubytovaní, a ten, kto si chce trasu skrátiť, môže ísť lanovkou. (Platí to pri štyroch z piatich etáp variantu Kompakt.)

Trasu otvorili v roku 2013 a vďaka ukážkovému značeniu ju môžete zvládnuť aj bez sprievodcu. V posledných rokoch ju spoločnosť Kitzbüheler Alpen Marketing GmbH spolu s tunajšími odborníkmi  priebežne rozširovali a vyvíjali, aby poskytli čo najlepší produkt pre rôznorodé potreby a nároky turistov. Pre mnohých bolo plných šesť dní príliš veľa, a preto sa pracovníci turizmu rozhodli pre kratšiu verziu. Je dôležité, že jestvuje možnosť zabukovať si tento produkt cez internet. Tí, ktorí sa rozhodnú pre KAT Walk, musia len „odštartovať“, o ostatné sa postará turistická spoločnosť.

Kitzbühlské Alpy – to sú štyri krásne regióny: Hohe Salve,  Brixental, St. Johann in Tirol a PillerseeTal okolo Kitzbühlu s dvadsiatimi obcami, ktoré si dodnes uchovali tirolskú atmosféru a majú stále svoj typický šarm.  Napríklad  k nim patria známe mená ako: Kirchberg, Hopfgarten, St. Johann in Tirol či Fieberbrunn. Sila atraktívnosti regiónu spočíva najmä v bohatej ponuke pre rodiny, turistov, milovníkov outdoorového športu. V lete je to zážitok z hôr pre rodiny -  má 2500 kilometrov turistických trás a 1000 kilometrov pre cyklistov a horské bicykle. Moderné lyžiarske regióny majú takmer 1000 kilometrov zjazdoviek a patria k najlepším vo svete. Kitzbühlské Alpy sú najznámejším cieľom  dovoleniek v Rakúsku a hovorí sa im aj, že sú „jednoducho úžasné“

Voľná jazda s kartou hosťa!!! Od 1. mája platí pre držiteľa karty v týchto štyroch kitzbühlských alpských regiónoch jazda zdarma. Platí to pre všetky vlakové spojenia (Rex) na trase od obce Wörgl až po obec Hochfilzen.

www.kitzalps.com, www.kat-walk.at

 

Súvisiace aktivity

Kam za kultúrou a kultúrnym dedičtvomKam za zaujímavosťami a poznanímKam za dobrým tipomKam na víkendKam za oddychomKam ísť načerpať silyKam na turistikuKam na dovolenkuKam za športom v leteKam za zdravím, wellnessomKam za športom  v zime
Používate zastaralý internetový prehliadač, preto sa niektoré prvky stránky nemusia zobrazovať správne. Pre zlepšenie zobrazovania stránok a zvýšenie bezpečnosti na internete Vám odporúčame používať niektorý z moderných prehliadačov.