Pro milovníky turistiky, určitě Kitzbühlské Alpy

26 April 2017

Atmosféra, příroda, pět dnů vandrování, 76 kilometrů, 5000 metrů nahoru a dolů po krásných kopcích Tyrolska: optimální cena turistických balíčků vám umožní zažít krásnou dovolenou s pohybem v Tyrolsku!

To je produkt KAT Walk!

Proslulé kopce jsou už jako známé hvězdy - Hohe Salve nebo legendární Hahnenkamm (koná se tady světový sjezd).  Trasa KAT Walk se táhne přes mnoho krásných vyhlídkových míst a vede turisty po sluneční straně Kitzbühlských Alp.

Kompaktní varianta je na pět dnů, má 76 kilometrů a téměř 5000 metrů různé výšky od Hopfgarten přes Kitzbühel, až do St. Ulrich v doline Pillerseetal.

U této varianty je možné objednat si výhodný balík  bez starostí: šest přenocování s polopenzí v příjemném hostinci, nebo i v troj a čtyřhvězdičkovém hotelu,  transport zavazadel z jedné etapy do další, k tomu prospekty a mapy. Stojí 490 euro na osobu ve dvoulůžkovém pokoji. Jednoduše zadáte datum vašeho příjezdu a ostatní vám zorganizuje kompetentní personál turistické kanceláře. Ti, kteří si přejí zabukovat trasu s průvodcem na vybraný termín, zaplatí 648 euro. Kromě varianty Kompakt je další možnost tzv. Alpin-Variant. Trvá šest dnů, má trasy  pro začátečníky a milovníky turistiky, v nabídce jsou i túry jen na tři dny. www.kat-walk.at

„Trasy jsou značeny červenou barvou jako trasy na túry středního stupně obtížnosti, žádné lezení do vrchu. Jedinou těžší je pasáž na Kitzbüheler Horn, kde, když ho zdoláte, jistí turistu lano“, říká naše partnerka ze společnosti Kitzbüheler Alpen Marketing GmbH, paní Jöchtl. Ale i když trasa není těžká, měli by jste mít za sebou alespoň částečné zkušenosti z alpinistického sportu a výdrž, jenom tak  budete mít  radost z pěkné trasy. Produkt KAT Walk je určen cílové skupině turistů,  milovníkům turistiky a vandrovaní po horách, kteří si ji umí náležitě vychutnat. A čím produkt KAT Walk je? Nejedná se o masovou turistiku. Produkt boduje u zájemců vynikajícími ubytovacími kapacitami a výtečnou gastronomií v údolí. Zavazadla už na vás čekají na pokoji, kde jste ubytováni, a ten, kdo si chce trasu zkrátit, může jet lanovkou. (Platí to u čtyř z pěti etap varianty Kompakt.)

Trasu otevřeli v roce 2013 a díky ukázkovému značení ji můžete zvládnout i bez průvodce. V posledních letech ji společnost Kitzbüheler Alpen Marketing GmbH spolu s tamními odborníky  průběžně rozšiřovala a vyvíjela, aby poskytli ten nejlepší produkt pro různorodé potřeby a nároky turistů. Pro některé bylo plných šest dnů příliš mnoho, a proto se pracovníci turizmu rozhodli pro kratší verzi. Je důležité, že existuje možnost zabukovat si tento produkt přes internet. Ti, kteří se rozhodnou pro KAT Walk, musí už jen „odstartovat“, o ostatní se postará turistická společnost.

Kitzbühlské Alpy – to jsou čtyři krásné regiony: Hohe Salve,  Brixental, St. Johann in Tirol a PillerseeTal kolem Kitzbühlu s dvaceti obcemi, které si dodnes uchovaly tyrolskou atmosféru a mají stále svůj typický šarm.  Patří k nim například známá jména jako: Kirchberg, Hopfgarten, St. Johann in Tirol nebo Fieberbrunn. Síla atraktivnosti regionu tkví především v bohaté nabídce pro  rodiny, turisty, milovníky outdoorového sportu. V létě je to zážitek z hor pro rodiny -  má 2500 kilometrů turistických tras a 1000 kilometrů pro cyklisty a horská kola. Moderní lyžařské regiony mají téměř 1000 kilometrů sjezdovek a patří k nejlepším na světě. Kitzbühlské Alpy jsou nejznámějším cílem  dovolených v Rakousku a říká se jim, že jsou „jednoduše úžasné“

Volná jízda s kartou hosta!!! Od 1. května platí pro držitele karty v těchto čtyřech kitzbühlských alpských regionech jízda zdarma. Platí to pro všechna vlaková spojení (Rex) na trase od obce Wörgl až po obec Hochfilzen.

BH, www.kitzalps.com, www.kat-walk.at

Súvisiace aktivity

Kam na dovolenkuKam za športom v leteKam za oddychomKam ísť načerpať silyKam za dobrým tipomKam na turistikuKam na víkendKam za zdravím, wellnessomKam za zaujímavosťami a poznanímKam za športom  v zime
Používate zastaralý internetový prehliadač, preto sa niektoré prvky stránky nemusia zobrazovať správne. Pre zlepšenie zobrazovania stránok a zvýšenie bezpečnosti na internete Vám odporúčame používať niektorý z moderných prehliadačov.