Kde strávit jeden den na Východní Moravě?

21 April 2017

Nabízíme tipy pro atraktivní a aktivní trávení prodlouženého víkendu na Východní Moravě.

1. den - Na kole vinohrady (sobota 29. 4. 2017) – Letos na jaře se bude na kole přejíždět všech šest tras Uherskohradišťskem. Uherskobroďáci vystartují na Stezku Komenského a poprvé i na loňskou novinku – Stezku Dolním Poolšavím. Cyklisty čeká několik specialit – na trase číslo 4 (Rulandské bílé) a číslo 6  (Velehradská) se bude potápěč hrát s rybami a ukládat víno do „podvodního“ archivu v areálu Živá voda Modrá, pan vinař Vaďura zase plánuje v Polešovicích na trase číslo 2 Stezce Muškátu moravského lisovat slámové víno. Všichni registrovaní účastníci mají možnosť po dojezdu zdarma okoštovat pohárek vína v Galerii slováckých vín a vyhrát některou z „vinných“ i „nevinných“ cen v rámci odpoledního programu na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti.

2. den – Baťákova regata (neděle 30. 4. 2017) – Sraz lodí na Baťově kanálu v přístavišti v Uherském Hradišti, proplutí celé flotily lodí, nástup všech Baťákových kapitánů, plavby pro veřejnost, Odemykání plavební sezóny, hudební program v príštavišti. Předpokládáme účasť lodí – Hollandia, Morava, Danaj, Noe, Ámos a dále dvou lodí Povodí Moravy, s. p. včetně pracovního Jožina, plovoucího Informačního centra Baťova kanálu na palubě Ad Fontes, divadelní lodi Pierot a lodí Státní plavební správy a Policie ČR.

3. den – Baťova Electra přiletí domů (pondělí 1. 5. 2017) – Historický letoun, se kterým J. A. Baťa před 80 lety podnikl obchodní cestu kolem světa. V rámci doprovodného programu se bude křtít kniha Jana Hermana – Baťa létá z Otrokovic. Ale bohatého programu bude mnohem více – otevření výstavy „S Baťou vzhůru do oblak“, exhibice Martina Šonky a navíc bude v Otrokovicích probíhat tradiční "Májová pouť". 

Tipy, informace: www.vychodni-morava.cz

Foto: www.vmnakole.czwww.facebook.com/vychodnimorava

Súvisiace aktivity

Kam za kultúrou a kultúrnym dedičtvomKam za dobrým tipomKam na víkendKam za dobrou kuchyňouKam za zaujímavosťami a poznaním
Používate zastaralý internetový prehliadač, preto sa niektoré prvky stránky nemusia zobrazovať správne. Pre zlepšenie zobrazovania stránok a zvýšenie bezpečnosti na internete Vám odporúčame používať niektorý z moderných prehliadačov.