Prečo je Sicília takým obrovským lákadlom?

14 October 2015

Dovolenka na ostrovoch je pre veľa dovolenkárov väčším zážitkom ako na pevnine.

More je divokejšie, špecifická atmosféra uzatvorenej komunity, miestni sú menej uponáhľaní, nechýbajú ani klasické prímorské trhy či výnimočnosti, ktoré na pevnine nenájdete, napríklad stáda divokých koní. Tipnite si, koľko ostrovov má Taliansko. 20, 50, 100? Pridajte. Celkový počet talianskych ostrovov je 458. Slušné číslo, čo poviete? Samozrejme, že na také Grécko, ktoré má od 1200 do 6000 ostrovov, sa nechytá. Prečo takéto rozpätie? Pretože to záleží od definície čo ostrov je a čo nie. A ktorý ostrov v Taliansku je najkrajší?

Čarovná Sicília

Označiť jeden z týchto 458 talianskych ostrov ako najkrajší je podobne jednoduché, ako pre matku troch detí povedať, ktoré má z nich najradšej. To jednoducho nejde. A ani zložito. No ostrov Sicília patrí medzi absolútnu špičku. Nielen taliansku, ale aj európsku. Čo tu na vás čaká? Najväčší taliansky ostrov chutí rozmanito a vášnivo. Nájdete tu kusisko Talianska a menšie kúsky iných častí Európy, ale aj Ázie a Afriky. Pestrosť je správne slovo, ako najjednoduchšie opísať to, čo vás čaká na dovolenke na Sicílii.

Ostrov slnka

Slnko na Sicílii svieti ako bláznivé. Ale nepreháňa to. V kombinácii so slaným morským vzduchom, vôňou pomarančovníkov, citrovníkov a chladom z úzkych kamenných uličiek to je ideálne. Navyše, keby ste sa rozhodli pre last minute v jesenných mesiacoch, Sicíliu si užijete aj s kúpaním. Lebo viete ako, ostrov slnka je ostrov slnka. Potrebujete dobiť baterky? Nenájdete žiadnu lepšiu nabíjačku. Atmosféra v úzkych uličkách, voňavé kávovary, ktoré vás vábia odpočinúť si na terasách miestnych kaviarní a prečkať poludňajšiu horúčavu v tieni alebo si dať skvelé cestoviny s ešte lepším sicílskym vínom.

Či si vyberiete návštevu Palerma, Catanie, Cefalú, Trapani, Taormi či Agrigenta, navštívite malý-veľký raj. A tak doneste darček pre tých, ktorých ste nechali doma. Aby sa nehnevali, že ste si užili „la dolce vita“ a oni nie.

PR článok, Foto: Zuzana Hlúchová

Súvisiace aktivity

Kam za dobrou kuchyňouKam za zaujímavosťami a poznanímKam za dobrým tipomKam na víkendKam na dovolenkuKam za kultúrou a kultúrnym dedičtvomKam za oddychomKam na turistikuKam za dobrým vínom
Používate zastaralý internetový prehliadač, preto sa niektoré prvky stránky nemusia zobrazovať správne. Pre zlepšenie zobrazovania stránok a zvýšenie bezpečnosti na internete Vám odporúčame používať niektorý z moderných prehliadačov.