Zell am See - Kaprun, tam kde sa zima snúbi s letom

08 April 2014

Ak patríte medzi tých, ktorí ešte aj teraz v apríli uvažujú o lyžovačke, ponúkame vám spoľahlivý tip, kde si zimnú sezónu môžete predĺžiť, alebo ju elegantne uzavrieť. A nielen to. Ráno si môžete zalyžovať na ľadovci Kitzsteinhorn a poobede sa okúpať v jazere Zeller See. V regióne Zell am See – Kaprun nič neobvyklé.

Aktívna letná pohoda pri jazere

Na cestu do malebného podhorského mestečka Zell am See (mimochodom s veľmi krásnym historickým centrom) vám stačia štyri hodiny cesty autom z Bratislavy. Pohľad na jazero Zeller See vás určite očarí. Jeho okolie je ako stvorené pre vychádzky, cyklotúry, športové aktivity, hostia tu nájdu všetko to, čo ku klasickej letnej dovolenke patrí. Pláže, promenády, kúpaliská, vodné atrakcie, jachtárske a kanoistické kluby, kempy, širokú škálu ubytovacích kapacít a veľkú ponuku zábavy v spojení s vodou. Ak uprednostňujete aktívnu dovolenku, je toto miesto pre vás tým správnym tipom. Veľkým bonusom je kvalita vody v jazere. Je tak čistá, že ju hygienici dokonca mohli označiť za pitnú. 

Na ľadovci sa lyžuje až do júna

Skvelá, takmer letná ponuka je len jednou stranou mince tohto zaujímavého regiónu. Nad neďalekou obcou Kaprun je medzi trojtisícovými vrcholmi ukrytý ľadovec Kitzsteinhorn, kde sa dá lyžovať až do júna. Práve pre túto kombináciu, takmer letnú pohodu a zároveň lyžiarsku dovolenku, je tento región tak zaujímavý pre turistov. Na Kitzsteinhorne nájdete široké svahy so zjazdovkami s prírodným snehom, rozmanité dráhy pre freeriderov, tri snowparky a najväčšiu rakúska superpipe dráhu pre freestylistov.

„V štýlovom ICE CAMPE, každý rok ho stavia iný architekt podľa vlastného návrhu, postavenom iba z ľadu a snehu, si môžete oddýchnuť a dať si pohárik na zahriatie. Na vyhliadkovej plošine vo výške 3029, čo je najvyšší bod spolkovej krajiny Soľnohradsko, môžete obdivovať 30 alpských vrcholov, ktoré stoja doslova oproti vám. V špeciálnom kine „Cinema 3000" sa môžete zoznámiť s tunajšou prírodu, zistiť ako sa správa v zime i v lete. Film, ktorý tu premietame mal tento rok premiéru na festivale v Cannes a stretol sa s veľkou odozvou u odborníkov," hovorí Marina Latini z marketingového oddelenia turistickej organizácie Zell am See - Kaprun. „V 360 metrov dlhej štôlni vedúcej do vnútra skaly zasa nájdete galériu Národného parku Vysoké Taury, s ktorým susedí náš región a prostredníctvom rôznych inštalácií sa zoznámite aj s mystickým ľadovcovým svetom. Tieto atrakcie sú samozrejme dostupné aj vtedy, keď sa už nelyžuje," dodáva Marina Latini.

Celý rok pripravený pre hostí

Aby sme nezabudli, skvelú lyžovačku zažijete aj v rozľahlom stredisku Schmittenhöhe, ktoré sa rozprestiera hneď nad Zell am See. Je to región, ktorý v posledných rokoch veľmi zmodernizovali. Nájdete tu len a len najmodernejšie lanovky, kabínky, a hlavne, širokánske svahy. Napriek tomu, že sa lyžiarska sezóna na Veľkú noc skončí, ponúkneme vám jednu chuťovku. Na vrchol strediska Schmittenhöhe sa odveziete supermodernou kabínkovou lanovkou, ktorej dizajn navrhol ateliér pána Porsche. Jeho rodina totiž v Zell am See býva a jeho firma s regiónom úzko spolupracuje.

"V Zell am See nájdu návštevníci okolo 600 ubytovacích kapacít, od jednoduchých a pomerne lacných, ale stále kvalitných, až po päťhviezdičkové hotely. Môžeme sa popýšiť tým, že máme vyše dvoch miliónov prenocovaní ročne a to len potvrdzuje, že o náš región majú turisti záujem," hovorí Renate Ecker, šéfka turistickej organizácie Zell am See - Kaprun. "Už dávno nie sme len zimnou destináciou. Pomer leto a zima je pol na pol a všetky služby sme tomuto faktu dokázali prispôsobiť. Počas celého roka u nás nájdu hostia rovnako kvalitné podmienky. Takmer každý deň sa u nás niečo deje, takmer každý deň sa snažíme mať nejaké podujatie, ktoré pritiahne turistov. Pridanou hodnotou je supermoderné Tauern Spa Kaprun, hotel a wellnes komplex v jednom.

KDE HĽADAŤ INFORMÁCIE: www.zellamsee-kaprun.com/skwww.tauernspakaprun.cz

Prokop Slováček, Foto: www.facebook.com/ZellamSeeundKaprun, Beata Havranová, Prokop Slováček


Používate zastaralý internetový prehliadač, preto sa niektoré prvky stránky nemusia zobrazovať správne. Pre zlepšenie zobrazovania stránok a zvýšenie bezpečnosti na internete Vám odporúčame používať niektorý z moderných prehliadačov.