Taliansko dýcha letom, kultúrou a krásou

13 June 2013

Toskánsky festival, aréna vo Verone a najkrajšia záhrada v Taliansku

Najkrajšia záhrada

Blízko jazera Lago di Garda vo  Valeggio sul Minciosa v provincii Verona sa  nachádza jedna z najkrajších záhrad v Taliansku. Na vyše šesťstotisíc metroch štvorcových sa rozprestiera nový labyrint a v ňom nádherné kvety, ružové aleje, trávnaté koberce, 18 jazierok, vodné záhrady, bylinkové polia, slovom nádherné predstavenie zelenej fantázie vo voľnej prírode. Zaujímavý je aj fakt, že tento Parco Sigurtá Giardino  je prístupný  nielen pešo, ale aj na bicykli a každý deň.

www.sigurta.it

Aréna vo Verone

Verona, tradičné miesto zaľúbencov slávi v tomto roku dve veľké výročia: 200. výročie narodenia Giuseppe Verdiho a storočné ročné jubileum operného festivalu. Tohto roku sa vo svetoznámom amfiteátri odohrá 58 predstavení ôsmich operných titulov a tri galavečery, a to od 14. januára do 8. septembra. Mimoriadnym predstavením bude Verdiho Messa de Requiem (13. júla) a pri tejto príležitosti bude na javisku po prvý raz vystupovať orchester a Chor de Arena spolu s orchestrom a zborom z tradičného divadla La Fenice. V tomto roku slávi aj Richard Wagner 200. výročie od narodenia a práve jemu bude venovaný špeciálny Galavečer (18.8.). Okrem iných na ňom vystúpia Placido Domingo s dirigentom Danielom Hardingom.

Tohto roku sa konajú operné slávnosti už po stý raz. Aréna vo Verona však nebola vždy len centrom hudby, konali sa tu popravy, divadelné predstavenia, zábavy, či trhy. Mesto Verona môže veľa ponúknuť, veď jej história osloví každého, kto prekročí hranice mesta. Dante Alighieri, príbeh Shakespearovej hry Rómeo a Júlia, katedrála, Dóm zasvätený Marie Assunte, s organom, ktorý je vyrezávaný a pozlátený, maľby od majstra Biagio Falceriho, to všetko nájdete vo Verone. Okrem úžasnej histórie a umenia Verona ponúka návštevníkom tzv.Verona Card. Na 3 dni stojí 15,-EUR, na 5 dní je suma 20,-EUR. S Verona Card sa vám otvoria dvere do múzeí mesta, do katedrál, kostolov. Určite si na návštevu mesta nájdite čas.

www.arena.at

 www.funiviedelbaldo.com

Toskánsky festival

Jeden z najznámejších festivalov v Taliansku sa uskutočňuje každý rok v mestečku Certaldo, v rodisku básnika Giovanniho Boccacia, ktorý tu v roku 1345 zomrel. Počas neho sa zaplnia ulice i námestia tancom, spevom, komikmi, hltačmi ohňa, bábkami, všakovými atrakciami, ale aj širokou ponukou ľudových výrobkov, výtvarných diel, šperkov, slovom bohatou ponukou tradičných produktov, typických pre túto oblasť. Mercantia festival trvá päť dní (17.-21. júna) a je neodmysliteľnou súčasťou letnej turistickej sezóny.

www.mercantiacertaldo.it

Spracované, autorka: Beata Havranová


Súvisiace aktivity

Kam na dovolenkuKam za dobrou kuchyňouKam za kultúrou a kultúrnym dedičtvomKam za športom v leteKam za oddychomKam za zaujímavosťami a poznanímKam ísť načerpať silyKam za dobrým tipomKam za dobrým vínomKam za zdravím, wellnessomKam za športom  v zimeKam na víkendKam na turistiku
Používate zastaralý internetový prehliadač, preto sa niektoré prvky stránky nemusia zobrazovať správne. Pre zlepšenie zobrazovania stránok a zvýšenie bezpečnosti na internete Vám odporúčame používať niektorý z moderných prehliadačov.